Satutaiteilija Petronella

Petronella Grahn (s.1970) on suomalainen satutaiteilija, kuvittaja, lastenkirjailija, designer, vaatesuunnittelija, Tinttu.comin perustaja, Unien Satumaan Pomenian luoja ja kuuden lapsen äiti.

Vuodesta 1997 lähtien Satutaiteilija Petronella Grahn on työskennellyt monipuolisesti tuodakseen taikaa ja satua arkeen. Tinttu.comin satumaiset vaatteet ja hatut, tarinat ja kuvataide ovat rohkaisseet leluttomien leikkien löytämiseen ja oman taikamaisuuden ja satuvoimien arvostamiseen.

Pomeniassa Petronella vastaa kaikesta huikean kauniista hyödyntäen taitojaan taianomaisen loihtimisessa. Kuvataiteessa ja seinämaalauksissa on paljon väriä ja kimallusta, sillä sellainen on Petronellan mielestä luonnollista maailmassa esillä olevaa taikaa: hanget kimaltavat, samoin aamukaste ja katse.

”Muistan vieläkin sen mielettömän upean tunteen, kun lapsena uskoin kaiken mahdottomankin olevan mahdollista. Luulin parhaan ystäväni Harrin kanssa oppivani lentämään, kunhan vain vielä vähän harjoittelisimme lisää. Ja kun sitten niiden miljoonien kerrossängyistä ja palotikkailta hyppimisten jälkeen, juoksimme innosta soikeana ulkona kovassa myrskytuulessa, lakanat kaulan ympäri sidottuina, helmat liehuen ja kädet levällään hyppien, pomppien, kirkuen niin silloin me todella lähdimme lentoon. Ja vielä illalla nukkumaan mennessäkin sydän pampatti rinnassa niin, ettei henkeä meinannut omalta innostukseltaan saada.
Pomenia on aina ollut olemassa minulle ja sitä maailmaa olen koko ikäni piirtänyt, satuillut, säveltänyt ja luonut. Katsoessani omien lapsieni silmiin muistan, kun olin lapsi ja kuinka ihanalta tuntuikaan, kun osasin lentää….”

”Jos voit antaa vain yhden lahjan, niin anna innostusta!”– Petronella Grahn