Öttiäisen opissa satujoogailemaan

Ette muuten uskokaan kuinka paljon on hommia lautapelin tekemisessä. Ensin on olemassa idea, jonka pohjalta tehdään pelin luonnostelmat ja aloitetaan testipelaaminen. Kun aikansa on testipelattu, laitetaan peli muille pelattavaksi ja sitten pelataan, pelataan ja pelataan. Palautteen perusteella tehdään muutokset ja pidetään se, mikä pitääkin pitää. Vasta tämän jälkeen alkaa grafiikan työstöt, piirtäminen, se ”oikea” tekeminen ja sitten mallitus, tuotteistus ja-ja-ja…. Huh!

Loppusyksystä ennen joulua julkaistavassa Pomenian Satujooga-lautapelissä seikkailee enemmän hahmoja kuin ensimmäisessä kokeiluversiossa. Pelillinen idea pysyy yksinkertaisena, jotta sääntöjen lukemiseen kuin oppimiseen ei mene ikuisuus, vaan voidaan keskittyä seikkailuun tehtävineen. Juoni pelissä on sama kuin kirjassa ja mobiilipelissä: Pimeydenvelho Käämä haluaa estää Keijujen Taikapölyn keräämisen ja pitää Pomeniassa ikuisen talven. Niinpä Käämä piilotti Pomenian tärkeät Taikaesineet (7kpl) ja nappasi vangiksi kaikkein rohkeimman keijun, Rutun. Kaikki meni ihan vinksin vonksin eikä tärkeän Taikapölyn keräämisestä tullut enää yhtään mitään. Tarvitaan siis apua etsimään piilotetut esineet ja pelastamaan Ruttu keiju Käämäkallosta.
Kuten kaikkein parhaimmissa seikkailuissa niin myös tässä eli mukana on paljon taikapölyä, rohkeutta, sinnikkyyttä sekä opittavia taitoja sillä matkan varrella tehdään toinen toistaan tainomaisempia taituritemppuja (satujooga, satuhieronta ja hassut kysymykset) ennen kuin päästään keijun pelastushommiin.
Pomenian satukirja ja seikkailu on mukaansa tempaava. Kirja on satutestattu eri testiryhmillä, ja on ollut ihana huomata, että hahmot siirtyvät kirjasta leikkeihin ja elävään elämään keskustelun aiheiksi sekä mietinnöiksi. Satukirjaa vielä kuvitetaan kuin hiotaan loppuun. Se ei kuitenkaan ole haitannut sadunmaailman vastaanottamista ja testaamista vaan päinvastoin: Lapset piirtävät Pomenian hahmoja sekä maailmaa. Tämä on paras palaute mitä työstään voi saada.
Satumobiilipeli on isojen kysymysten äärellä. Neuvottelut globaalin peliyhtiön kanssa ovat käynnissä, ja syksyllä nähdään miten tämä uusi mahdollisuus vaikuttaa kaikkeen. Peukut pystyyn. Meillä on mahdollisuus.
 
Mukana on tekemässä paljon osaajia, mutta meistä ne kaikkein osaavimmat ovat lapset itse, joilta on saatu palautetta kaikesta ja paljon, ottamalla heidät mukaan osana tekemisen prosessia. Tästä syystä lautapelinkin jumppa-apurina on juuri tuo pikku Öttiäinen, joka opastaa jooga-liikkeissä hassuttelua unohtamatta.
 
Koko kakun kokkaajana minulle on jännittävää saada seurata, mikä sitten on lopulta se, joka nappaa mukaansa kaikkein eniten: Kirja, lautapeli vai mobiilipeli? Noh, peukut ne minullakin on valmiina ja seikkailusaappaat jalassa. Ei siis muuta kuin tekemisen intoa ja syksyä odotellen 🙂

What are you really standing up for?

“Olipa kerran nyt ja ikuisesti Unien Taikamaa Pomenia, Pomeniassa Kukkaketo, Kukkakedossa suuren suuri Tammipuu, Tammipuussa, omissa kotikoloissaan asustelevat Keijut ja Keijuilla tärkeä tehtävä kerätä kukista Taikapölyä satumetsän talven ja hyvän varalle. Ja eräänä keväänä Pomenia tarvitsi apua. Apua etsittiin kaikista maailmoista, sillä tarvittiin juuri oikea lapsi auttamaan, sellainen joka oli niin hassu kuin halusikin olla. Sellainen kuin sinä.”

Näin alkaa Pomenian suuri seikkailu ja satu, jonka olen luonut yhdessä lapsieni kanssa. Koko Pomenia kaikkineen on aivan uskomaton, ja varsinkin kun miettii, että satumaailmasta tuli aika lailla sattuman sekä ruuhkavuosien väsymyksen seurauksena liki kaksikymmenvuotinen luomisprosessi.

Muistan sen kuin eilisen, kuinka kaikki alkoi. Sinä iltana, kuten aika tavallisesti tuolloin, olin aivan puhki. Olin kahden duracell pojan (2v ja 4v) äiti ja hoidin poikia kotona. Arkipäivät olimme perustamassani Lasten Leikkipuisto Nellissa yhdessä muiden lapsiperheiden kanssa, ja illalla vedin biccitunteja Vantaalla, Helsingissä ja Espoossa. Minulle tärkeää oli silloin ja on edelleen se, että sain hoitaa lapsiani itse. Taloudellisesti tämä merkitsi monesta asiasta luopumista kuin myös, että tapasimme lasten ollessa pieniä mieheni kanssa arkisin enemmän eteisessä kuin missään muualla.

Oli siis ilta ja takana pitkä päivä parin tunnin treeneineen. Sinä iltana en millään jaksanut lukea niitä samoja satuja samoine luisine puisine kuvineen, vaan rohjotin lasten sängyssä miettien, että miten hoidan homman alta pois mahdollisimman nopeasti ja helposti. Lasten tapellessa siitä kumman vuoro oli valita satu, niin sammutinkin valot ja sanoin, ettei tänään lueta yhtään mitään vaan äiti kertoo ihan oman sadun. Poikien kiukusta ja karjumisesta huolimatta sekä siitä ettei ollut ajatustakaan mistä tarinan taion, jatkoin. Saadakseni hiljaisuuden huoneeseen koputin sängyn päätyyn ja kuiskasin: ”Kuulitteko pojat? Joku koputtaa!” Hiljaisuus laskeutui huoneeseen, koputin uudestaan ja kuiskasin kovempaa: ”Kuulitteko? Joku koputti taas! Kuka se on? ” ”Se on lohikäärme”, kuiskasi kaksivuotias poikani takaisin epäröimättä hetkeäkään. ”Ja Äiti, se hakee meidät lentämään!” jatkoi hän silmät loistaen. Sinä iltana laskeutui lastenhuoneeseen Unimestari Unosen lisäksi taikuus ja taikapöly sekä alkoi seikkailu, jollaista en koskaan olisi voinut kuvitellakaan olevan olemassa.

Sanotaan, että lapset syntyvät tähän maailmaan vanhempiaan opettamaan. Minulle tämä on totta. Eniten elämästä ja itsestäni olen oppinut juuri vanhemmuuden ja vastuun kautta. Se miksi Tinttu.com aikoinaan syntyi ja tämän jälkeen Pomenia, ei ole tyhjänpäiväinen sattuma eikä tyhjempi businessidea. Pomenian, yrityksen, brändin, minun ja sadunmaailman pohjan ytimessä on kyse siitä, että kuka oikeasti voit olla ja olet sekä minkä arvojen puolesta toimit että taistelet. 

Kuuden lapsen äitinä perustarpeiden ja turvallisuussääntöjen lisäksi ”kasvatusperiaatteenani” on, että jos voin antaa vain yhden lahjan, annan innostusta. Lapsi on syntyjään rajaton, ennakkoluuloton, luova ja mielikuvitusrikas. Ei ole mitään syytä rajoittaa hänen luovuuttaan vaan annetaan lapsen olla juuri sellainen kuin oikeasti on. Kuinka monelta murheelta sitä pelastuukaan, kun on kyky  unelmoida, haaveilla ja mielihuvitustella? Mahdottoman kuvitteleminen mahdollistaa tässä elämässä enemmän kuin uskommekaan.

Ajatus esille tulemisesta sellaisena kuin itse oikeasti olen hirvittää hetken, sillä en ole täysin varma siitä, että onko aika oikea kiroilevalle peikkoäireelle? Mutta aika sen näyttää ja parempi herättää keskustelua kuin ettei ajatuksia ja keskustelua ollenkaan. Sydämestäni toivon, etten ole yksin. Maailma kun on niin paljon parempi paikka ripauksella taikapölyä ja taikuutta.  

”What are you really standing up for?”

Innostusta:
-Väritä lohikäärme Sisu, joka vei pojat ensimmäiselle kuutamolennolle v. 1999

 tulosta kuva tästä!

Tinttu.com tunikat

Hieman historiaa:

Tein ensimmäisen Tinttu.com tunikan aikuisille v.2003. Tuotos syntyi aikana, jolloin One piece-overalleista ei ollut tietoakaan ja asennemaailma oli enemmän aikuisten leikkimistä vastaan ja varsinkin kokonaisilla asusteilla. Hatuilla toki jo leikiteltiin ja pöllöiltiin mutta että leikittäisiin ihan perusasusteilla arjessa ja töissä…..ennen kuulumatonta ja monen monen mielestä myös lapsellista. Asenteellisuudesta huolimatta jatkoin tunikoiden tuotekehittelyä ja huvittelin ajatuksella aikuisista pupuina, peikkoina, kisukatteina, hiirinä jne. jne. Halusin tehdä tuotteen, mikä toimisi arjessa varhaiskasvattajien kuin kaikkien lasten kanssa työskentelevien kanssa unohtamatta perheenäitejä. Piti suunnitella vaate ja asuste, jonka käyttäminen ei tarvitsisi silityksen silitystä, mukautuisi liikkeiden mukaan kiristämättä ja lähentyisi lapsenmaailmaa mielikuvituksellisuudellaan, ulkoasullaan ja leikkisyydellään. Hauska työvaate, joka ei olisi roolipuku eikä pellen asuste vaan arjessa täysin toimiva pitkäikäinen lämminhenkinen tuote.

Ensimmäiset viralliset tunikaversiot tein näytekokeiluna Tikkurilan Mehiläisen lastenlääkärikeskuksen henkilökunnalle samassa yhteydessä, kun maalasin sinne mural seinämaalauksen, ja uusin sisustuksen leikinvälineineen. Maalaus oli ensimmäinen mural maalaukseni julkiseen paikkaan ja myös tunikoiden ensikokeilu. Näppärää. On muuten nostalgista, että siellä se maalaus edelleenkin on voimissaan ja kunnossaan, vaikka samalla sitä näkee oman kehityksensä jälkikäteen katsellessa. Apua…

Tikkurilan Mehiläinen, mural seinämaalaus v. 2003

Jatkoin harjoittelua tunikoissa ja puuhastelin niitä näitä keskittyen lastenvaatteisiin, hattuihin ja seinämaalauksiin (Hoplop). Ensimmäiset ”oikeat” velour Tinttu.com tunikat toin myyntiin vasta Helsingin Varhaiskavatusmessuilla v. 2007. Jännitin tapahtumaa ennalta paljon. Millaisen vastaanoton saisimme alan ammattilaisilta? Mitä jos meidät nauretaan ulos koko messuilta? Oli tärkeää selvittää mitä Tinttu.com-tunikoista ajatellaan isommalla yleisöllä ja siksi olikin aivan uskomatonta, että ennakkoasenteista riippumatta osastomme KAIKKI tunikat myytiin loppuun kahdessa tunnissa! Tilauksia tuli samanlainen määrä ja lopulta koko mallisto vietiin kaikkineen käsistä. Tuntui hyvältä saada todistaa, että leikittely oli aikuisillekin mukava asia. Tunikoita tehtiin siitä eteenpäin kaikkea soveltaen ja muuttaen sekä eksyen liikaa siitä alkuperäisestä ideasta. Lopulta Tinttu.com keskittyi tuotannossaan enemmän lasten sisävaatemallistoihin kuin harkittuihin kokonaisuuksiin fleecevaatteissa ja hatuissa. Itse hain jo silloin selkeää pesäeroa vaatesuunnitteluun ja tuotantoon, koska yhä voimakkaammin halusin keskittyä kuvataiteeseen ja satuihin.

Tinttu.com tunikat Pomenian mallistossa v. 2018

Toiveita toteutetaan kiitollisina ja hieman uudistaen

Mutta enää ei mietitä suuntaa eikä pyöritä kahden maailman välissä vaan palataan uudistetusti Hassujen hahmojen Tinttu.com-tunikoiden maailmaan. Tuodaan samalla ne kuvat kuin sadutkin mukana. Vihdoinkin ja toivomuspyyntöjenne mukaan Tinttu.com vaatteita aikuisille höpsötyksineen. Mahtavaa! Piirsin muuten koko malliston käsin tylsien mallistokuvien sijaan, jotta se sadunomainen tunnelma, jota tavoittelemme tulisi paremmin esille. Työlästä kyllä mutta niin rakasta <3

Tunika on käynyt läpi pitkän yli viisitoistavuotisen kehittelyajan ja on alkuperäisesti suunniteltu kaikille varhaiskasvatuksen kuin lastenmaailman parissa puuhaavien jättiläisten työasusteeksi. Varauksetta asuste toimii niin tilanteessa kuin tilanteessa ja naurattaenkin vielä mennen tullen. Toki myönnettävä se on, että aika nopeasti Tinttu.com-tunika jää lököasusteeksi kotiin, sillä kaavoitus mahdollistaa kilot, ilot, jälkikasvun odotukset kuin päikkäritkin. Velour materiaalina mahdollistaa sen, että tuote on helppo huoltaa ja hoitaa sekä voidaan silittämättä huiskata päälle nipsnaps nopeaan. Velour materiaalina on myös joustava eli soveltuu ihan oikeaan kuperkeikkailuun kuin superseikkailuun.

Ja se mainospuhe olematta sellainen hetkeäkään. Sitä ei nimittäin uskokaan kuinka pöhkön hauskoja ja iloisia kommentteja satelee tuutin täydeltä, kun peikko, pupu, lohikäärme, amppis ja leppis päiviä päivistä toiseen tunikoilla pitelee. Ja se on fakta ettei tarvitse edes juksata sillä tutkitusti ja omakohtaisesti vahvistaen vahvistan, että peikkotunika tuo hännällistä hassuttelua, iloa ja onnea niin arki kuin juhlapäivään. Yksi huono puoli muuten Peikkotunikoissa on. Autoon ja vessaan mennessä pitää nimittäin muistaa, että sinulla on se h-ä-n-t-ä ja ihan oikeasti oikeasti.

Tunikat valmistetaan käsityönä Suomessa ja niitä tehdään vain rajattu ennakkomyyntierä. Tuote on ennakkomyynnissä 30.3-27.4.2018 välisen ajan. Ennakkovaratut tuotteet toimitettaan toukokuun 15.päivästä lähtien.

PS. Ja jos ei tiedä mikä se Tintu.comin tunika oikein on, niin juuri nyt on mitä parhain mahdollisuus selvittää se ja hauskuutella onnistuneesti arjessaan. Toista samanlaista ei nimittäin ole 🙂

Pupuja, peikkoja ja peikkotyttö Tiitu Takkutukka

”Hännän vilahdus, naurun räkätys, sotkua siellä ja sotkua täällä ja vieläpä säällä kuin säällä… Ja sellaisiahan ne oikeat peikkopennut ihanan ihastuttavasti ovatkin. Mitäpä niitä muuttelemaan… ”
-Petronella Grahn
 

Satutaiteilijana olemisessa on puolensa ja puolensa. Yksi niistä hyvistä puolista on se, ettei ole mitään ennalta kirjoitettua sääntöä siitä kuinka luovuuttansa toteuttaa. Joskus menee suteen ja saveen ja joskus ollaan liitelevässä lennossa taikapölyineen. Minä rakastan lasten vaatteita tai oikeastaan en rakasta niitä vaatteita vaan sitä, että vaatteita ja hattuja suunnitellessa saa aina suoran palautteen lapsilta siitä, onko onnistunut vai ei. Minulle onnistumista on, että leikit lähtevät lentoon, mielihuvittelu käynnistyy ja seikkailu alkaa.  Toki niiden vaatteiden tulee olla käytännöllisiä ja arjessa toimivia mutta mielikuvituksellisia ja leikkiä inspiroivia. Siitä oli kyse koko Tinttu.comissa ja on Pomeniassakin.

Olen tätä omaa historiaani, tarvetta tehdä ja toteuttaa miettinyt erityisesti tänä keväänä. Mietinnässä on ollut mihin keskityn ja miksi. Minulle faktaa on, että mahdollisuuksien lisääntyessä alkaa paikallaan pyöriminen, ja se on sietämätöntä. Niinpä istuin alas ja mietin hetken kunnolla mitä, miksi ja minkä vuoksi.

Ei mennyt aikaakaan, kun jo piirsin sekä loin uutta mutta ”tuttua” hahmoa peikkotyttö Tiitua. Pomeniassa on pikku peikko Teo Takkutukka ja Teolla pikkusisko Tiitu Takkutukka.

Tiitu on kuten kaikki ”ihanat” pikkusiskot eli aina samassa paikassa kuin isoveli sekä koko ajan änkemässä, tunkemassa, pöpöttämässä ja höpöttämässä pulinoineen. Ja sekös Teoa ärsyttää ja Tiitua naurattaa. Tiitu nimittäin vähät välittää Teon kiukkuiluista. On niin paljon hauskempaa superkuperkeikkailla ja pomppuilla kuin kiukutella. (Tosin osaa se Tiitukin kiukkuilla….apua!).  Tiitu on peikkojen peikko ja ihan parasta ikinä.

Piirtäessäni olin innoissani ja luovistelin täysin vapaasti. Nostelin paperille huomaamattani Tinttu.comin klassikoita ja suunnittelin erityisen ihania juttuja niin lapsille kuin aikuisille. Kyllä, aikuisille!  Ja sitten hoksasin, että siinä se on.

Peikot on POP! Tiitu ja Teo ovat POP!

Itseään pitää kuunnella ja se tarkoittaa minulle, että aina pitää olla aikaa peikkoilulle ja hännän huiskutukselle! Palataan siis pikkuisen taaksepäin ja katsotaan lennetäänkö tässä nyt vai lässähdetäänkö? Se päätös on Teidän peikkoystäväiseni, ja jos jotakin koskaan olen mitään toivonut tai saan toivoa niin tätä. Tuodaan Tinttu.comin klassikot peikkoineen, häntineen ja lohikäärmeineen takaisin ja niin lapsille kuin aikuisille. Toivomuksia aikuisten tunikoista ja vaatteista on ropissut siihen tahtiin, että on jo mahdottomuus olla vastaamatta tähän toiveeseen.

Tänään tuodaan myyntiin ensimmäinen erä laadukkaita puuvillaisia T-paitoja satuhahmoineen ja höpsötyksineen. Saas nähdä kuin käy 🙂 Perusprinttituotteissa me emme ole unohtaneet väriä, ilottelua kuin hassuttelua satuhahmoilla. Niin se on, että joka päivä on parempi päivä, kun saa edes pikkuriikkisen verran satuseikkailla ja höpsöhassutella!

Ps. Pomenia on Ommellinen edelleenkin ja yhteistyö kukoistaa. Tulossa on aivan uskomattomia lumouksia toukokuusta alkaen. Kurkatkaa kun kevät kukkii <3

Ommellinen Pomenia

Ensin oli lohikäärmehattu ja Tinttu.com

Tinttu.comin lopettaessani koin suurta luopumisen tuskaa. Näin siitäkin huolimatta, että olin innoissani ja kiitollinen Pomenia-projektin aloittamisesta. Olin onnellinen myös siitä, että pääsin vihdoin luomaan sadunmaailmani todeksi tarinoin, kirjoin, luetuin äänivideokirjoin, lautapelein kuin mobiilipelein.  Ilosta huolimatta koin kuitenkin joka kevät, syksy ja talvi palavan halun suunnitella uusia mallistoja, pyöritelllä niissä värejä, loihtia omia kuoseja kuin hassutella hatuilla  ja vaikka mitä. Pitkään mietin, että tuonko lastenvaatemallistot takaisin, koska tämä on niin syvällä sisimmässäni vai myynkö oikeudet mallistoille ja brändille. Päätin, että annan olla sillä en halunnut viedä osaamista ja sisältöä Suomen ulkopuolelle. Lisäksi ymmärsin, että oma aika, haaveet ja mahdollisuudet eivät aina kohtaa silloin, kun pyöritellään rattaita, joiden vääntämiseen menee vuosi, toinen jos kolmaskin…Kerran sitten verkossa surffaillessani (kyllä lastenvaatteita, kankaita jne jne.) eksyin suomalaiselle sivustolle, jossa oli energiaa, tahtotila ja toteutus, joka puski positiivisuudessaan läpi.  Pääni raksutti ja ruksutti ja hetkessä ymmärsin, että yhdistämällä sen mikä on eri osapuolten osaamisen ala, tehdään jotakin sellaista mitä ei ennen ole tehty.

ja sitten Ommellinen Pomenia.

Tapasin Ommellisen Liisa Häklin ja löysimme heti yhteisen sävelen tekemisessä. Meitä kumpaakin yhdisti rakkaus kauniisiin asioihin, upeisiin kangaskuoseihin ja lasten kuin aikuisten vaatteisiin ja olihan se niin, että Ommellisella oli pieni Pomenian kokoinen paikka täytettävänä. Vakuutuin Liisan ja Jessen mahdollisuuksista kasvattaa Ommellisesta Pomenian kanssa kansainvälinen tekijä sekä tiesin, että selkeä yhteistyökuvio mahdollistaa paljon. Yhteistyössä Pomenia keskittyy kuoseihin, taiteen tekemiseen sekä myyntiin. Ommellinen hoitaa tuotteiden valmistamisen ja myynnin.

Ensimmäisten toukokuun alussa  tulevien uusien tuotteiden tähtäimessä on ensimmäistä kertaa kotimaan lisäksi isommin ulkomaat, joista haetaan lisäkasvua. Kasvu mahdollistaa molemmille yrityksille uusien ihmisten palkkaamisen ja tukee myös Ommellisen uusien tuotteiden kehittämistyötä. Pomenialle kuin minulle yhteistyö tarkoittaa, että Tinttu.comin tarina ei lopu vaan jatkuu Suomessa uudessa muodossa sekä uusissa osaavissa käsissä. Paremmin ei voisi olla. Olen innoissani 🙂

Sydämellistä  NAISTENPÄIVÄÄ, ”Naisissa ja naisten yhteistyössä on voimaa”

Petronella Grahn

 

Esimmäiset tuotteet kuin kankaat ovat myytävissä aikaisintaan toukokuun esimmäisillä viikolla 2018.

”Salainen Satumetsä” ”Forgotten Forrest” -Design by Fairytale Artist Petronella

MEDIATIEDOTE:

Ommellinen ja Pomenia ovat solmineet kolmevuotisen lisenssisopimuksen, missä Ommellinen Oy:llä on yksinoikeudellinen oikeus tuottaa sekä valmistaa Pomenia- Design by Fairytale Artist Petronellan suunnittelemia vaate ja sisustustekstiilejä. Yritysyhteistyö pitää sisällään Ommelliselle oikeuden myös valmistaa sekä tuottaa tekstiileistä vaate ja sisustustuotteita. Tuotteiden valmistus sekä myynti toteutetaan molempien yritysten tukku- ja kuluttajakaupassa.

Lisenssisopimuksella sekä yritysyhteistyöllä tähdätään ulkomaankaupan kasvuun keskittämällä yritysten vahvuudet omaan osaamisen alaan.

Pomenia on lastenvaatebrändin Tinttu.comin perustajan satutaitelija Petronella Grahnin luoma sadunmaailma. Unien Satumaa Pomenia on mobiilipelejä, lautapelejä, videokirjoja, satukirjoja, musiikkia sekä design tuotteita. Ensimmäinen osa kahdeksanosaisesta episodipohjaisesta mobiilipelistä julkaistaan kansainvälisille sekä Suomen markkinoille keväällä 2018.

Jyväskylässä sijaitseva Liisa ja Jesse Häklin Ommellinen Oy on noussut vakavasti otettavaksi tekijäksi suomalaiseen kangas- ja vaateteollisuuteen. Yritys on kasvanut yhden henkilön yrityksestä 7 henkilön yritykseksi viime vuoden aikana. Liikevaihto tulee rikkomaan miljoonan rajan ensi vuoden sisällä.

Ensimmäiset tuotteet kuin kankaat ovat myytävissä aikasintaan toukokuun esimmäisillä viikoilla 2018.

 

www.Ommellinen.fi

www.Fairytalepetronella.com

”Kun pitää vain rohkeuden viittaa yllä”

Hetkiä milloin olen loppu, on ollut monia ja tulee jatkossakin olemaan. Tiedän, että legendaarisimmat ja koomisimmat itkupotkuraivarit toteutuvat juuri silloin, kun niitä vähiten odottaa. Ei mikään ole enemmän ja jälkikäteen hauskempaa nauraa kuin sille, että itkee päämäärättömästi selällään väsymystään pois imurin laulaessa vieressä ja yksi lapsista kysyy ”Onko kaikki ookoo äiti….?”

Syvemmissäkin vesissä on uitu… MUTTA arjessa se onni on, sillä se pitää jalat maassa ja arvot kohdillaan halusi tai ei. En missään ole niin palautettu takaisin omille jaloilleni kuin kotona. Opittu on, että totuus tulee lapsen suusta ja teinin sitäkin harvemmin.

”Mies ja perhe ovat voimavarani.” 

Ymmärrän, että olen onnekas sillä voimavaroja on useampia ja siksi haluan voimakkaasti tuoda esille sen, ettei Pomenia suinkaan ole yhden naisen seikkailu eikä tavoite! On totta, että olen luonut Unien Satumaan lapsilleni kertomalla heille itse keksimiäni iltasatuja. On totta, että olen piirtänyt sadunmaailman ja hahmot sekä vastaan maailmasta kaikkineen. Se ei kuitenkaan ole tärkeintä vaan se, että taustalla, sivussa, vierellä, pääroolissa kuin monessa monessa roolissa matkan varrella on ollut ja tulee olemaan monia osaajia sekä taitajia tekemässä ja toteuttamassa.

On uskomatonta, että meitä kaikkia yhdistää hyvin voimakkaasti sadunmaailma, lapsuuden arvomaailma kuin myös pelkojen voittaminen, rohkeus, uskallus oppia uutta ja innovatiivinen yhteistyö. Nämä kaikki auttavat meitä saavuttamaan uusia ja yllättäviä taitoja yhdessä. Yhteistyöllä onnistumme paremmin! 

Pomenian maailma kertoo hyvyydestä, ystävällisyydestä, seikkailusta, rohkeudesta ja taikuudesta. Arvoja, joita me arvostamme ja vaalimme. Arvoja, jotka vaikuttavat meihin kaikkiin ympäri maailman. Pomenian sadunmaailma ja tarinat voidaan jakaa ja elää yhdessä ikään, kokoon, kulttuuriin tai titteliin katsomatta sillä taikuus on meidän kaikkien kämmenellä. Se pitää vain opetella näkemään. Lapset sen syntymästään osaavat ja aikuiset unohtamansa uudelleen opettelevat.

Me uskomme siihen, että meidän kaikkien tulisi enemmän hypätä aina silloin tällöin sadunmaailmaan, missä meille kaikille on tarpeeksi tilaa, minne me tunnemme kuuluvamme ja missä olemme hyväksyttyjä juuri sellaisina taikaolentoina kuin oikeasti olemme. Tämä on tärkeää ja meille sydämen asia. 

Virallinen Indiegogon aloituspäivä on 4.3.2018 ja kestää kolmekymmentä päivää. Tänä aikana laitamme itsemme sekä osaamisemme likoon. Pääsemme kurkkaamaan myös ensimmäistä kertaa Pomenian sadunmaailmaan ja kaikki saamme tuoda Teille sen, minkä avulla voimme yhdessä muuttaa maailmaa edes himppusen verran taianomaiseksi paikaksi elää ja olla. Näe tekijät Pomenian taustalla ja lähde seikkailemaan kanssamme.

”Ovi Unien Satumaahan Pomeniaan on nyt avoinna, Tervetuloa!”

Pomenia Team:

Petronella Grahn– Founder and Creator of Pomenia

Stephanie Sinclair Lappi­– Co-founder, International Operations

Susanna Peltonen– Myynti- ja Markkinointi vastaava

Mika Tourunen– Musiikki ja sävellykset

Hanna Dufva– Sanataide, Pomenia Unien Satumaa-kirja

Marja Bonn– Sanataide, Kirjat

Sakari Saksa: Videokuvaus, valaistussuunnittelu, kuvaleikkaus, foley äänityöt ja äänimiksaus

Kyygames– Mobiilipelit ja animointi

Kira Mörsky– Tuotteistus, Tarravimma

Liisa Häkli– Tekstiilit&tuotteet, Ommellinen

Hanna Vesalainen– Pomenia Mindfulness-lautapeli

Vesa Valkonen– Advisor, digitaalinen markkinointi,

Joni Laaksonen– Advisor, Innogiants

Jaakko Etholen– Ääninäyttelijä, monitaituri

Sini Koskelainen– Ääninäyttelijä, Keiju Kultakutri Kultainen

Luri Luokkala– Ääninäyttelijä, muusikko

Miio Määttä– Ääninäyttelijä

Uuna Pelo– Pomenian tunnuslaulu

Aake Pelo– Pomenian tunnuslaulu

Beth Moore– Ääninäyttelijä

Holly Roberts– Ääninäyttelijä

Stephanie Sinclair Lappi– Ääninäyttelijä

Zharah Hewlett– Ääninäyttelijä

Kerry Lindsay– Ääninäyttelijä

Teagan Lindsay– Ääninäyttelijä

Jacob Ullyatt– Ääninäyttelijä

Andrew Helbig– Ääninäyttelijä

Rosko Peeko– Ääninäyttelijä

Kampanjaa on toteutettu myös osittain oppilasprojektina yhdessä osaavien Kaakkos-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa :
Valtter Keskitalo, Toni Hirvimäki, Anton Haaja, Lotta Lenkkeri, Tia Natunen ja Henri Karhiainen.

Lisäksi: Johanna Lepistö, Titta Kohonen, Seepia Games, Jukka Hilvonen, Sylva Anita Lankinen, Heidi Sjögren, Teemu Saarelainen, Erna Gronow, Minna Varpula, Janina Nordström, Tuija Orava, Pirkka-Jussi Lindström, Mervi Vuori, Mirve Saarainen, Katja Peltonen,Terhi Lindholm, Anne Metsola, Marika Luokkala, Hanna Lukkarinen, Nina Priore, Markku Make Piitulainen, Tuomas Nikkinen, Satu-Maarit Kolkka, Stiina Kiiveri, Riku Pelo, Alicia Kiernan, Magnus Taggart, Daniela Falck, Ida Ursin, Dana Elg ja moni moni muu sydämellä sekä taidolla mukana ollut ja oleva.

Satutaiteilija Petronella Grahn käynnistää Indiegogo-joukkorahoituskampanjan

Haaveeni tuoda Tinttu.comin taustalla oleva Pomenian sadunmaailma kaikkien seikkailtavaksi on nyt toteutumassa. Meni kaksi vuotta päästä tähän missä nyt olemme, sillä liki kahdenkymmenen vuoden tarinat ja sadut piti ensin kirjoittaa satukirjoiksi, sekä satuhahmojen ja sadunmaailman visuaalit piirtää loppuun yksityiskohtineen. Prosessia ei nopeuttanut se, että vain minä pystyin tämän tekemään.

Pomenia on alkuperäisesti kuudelle lapselleni luomani sadunmaailma ja sai alkunsa niistä iltasaduista, joita kerroin heille. Toin ensin sadunmaailmani esille Tinttu.comin kautta mutta tarinat pidin itselläni ja lapsillani. Aika ei koskaan tuntunut oikealta Pomenian jakamiseen enkä oikeasti edes uskaltanut sillä pelkäsin ettei sadunmaailmaani ymmärretä. Noh, olin väärässä. Meitä pomenialaisia on paljon ja lisäksi v.2015  tapasin Pomenian co-founder Stephanie Sinclair Lapin, joka omasi saman lapsuuden satumetsän arvomaailman ja osasi ”keijukieltä” kanssani. Visionäärinä hän myös näki sen, miksi Pomenia pitää toteuttaa eikä jättää pöytälaatikoon pölyttymään satuina ja piirustuksina lohikäärmeineen keijuineen. Hän toi minulle rohkeutta uskoa uskaltaa toteuttaa unelmat oman onnistumisen tarinansa myötä. 

Stephanie Sinclair Lappi on elokuussa 2017 Nasdaq New Yorkin pörssiin listautuneen Opiant Pharmaceuticals:in perustajajäseniä ja hänellä on pitkä ura menestyneenä yrittäjänä, yrittäjyysneuvojana, ja piensijoittajana Suomessa ja kansainvälisesti. Stephanie vastaa yksinoikeudellisesti koko Pomenian englanninkielisen maailman luomisesta ja koordinoi Pomenian kansainvälisiä toimia.

Oli selvää, että tuomalla sadunmaailma kohti aineettomia formaatteja kuten pelejä, satuja, musiikkia ja animaatioelokuva tavoitamme lapset siinä maailmassa missä he ovat v. 2018. Lisäksi meillä on vahva tahtotila  tuoda kansainvälisille markkinoille vaihtoehto, joka on arvomaailmaltaan pohdittu ja lasta suojeleva mielikuvitusta ja seikkailua unohtamatta. Kaksi vahvaa skandinaavista naista uskomassa unelmiin ja toteuttamassa ne!


Ensimmäisenä toteutetaan kahdeksanosaisesta episodipohjaisesta mobiilipelistä ”Keijujen pukeutumispeli”, joka tällä hetkellä on alpha ja toteutuessaan käynnistää koko Pomenian uskomattoman seikkailun mahdolliseksi koko maailmalle. Vaikka kyseessä on Dress Up peli, ei kyse suinkaan ole vain ”Dress Up” pelistä sillä Pomenian maailma on monimuotoinen ja lapsi haastetaan käyttämään luovuuttaan, mielikuvitustaan kuin kehittämään tunneälyään pelin alussa kerrotun animaatiosadun voimin.

Indiegogo-kampanjan avulla haetaan rahoitusta ensisijaisesti Pomenia-mobiilipelin ensimmäiselle englannin ja suomenkieliselle versiolle. Onnistunut kampanja mahdollistaa Pomenian mobiilipelin, satuanimaation, grafiikan, ääninäyttelyn sekä musiikin loppuunsaattamisen ja on meille elintärkeä. Peliin hiotaan myös teknisiä lisäominaisuuksia, jotka takaavat kilpailuilla pelimarkkinoilla sen, että satupelikokemus on ainutlaatuinen niin pienille kuin isoille seikkailijoille.

Lisärahoitustavoitteina haetaan rahoitusta Pomenian kuvasatukirjalle, sen suomenkieliselle ja englanninkieliselle versiolle. Satu on julkaistu testiyleisölle Pomenian yhteisön sisällä ja palaute on ollut innostava.

Virallinen aloituspäivä kampanjalle on 4.3.2018 mutta aloitamme Pomenian esittelyn hassutuksineen ennakkoon suomenkielisenä jo sunnutaina 25.2.2018. Miksi? Siksi, että toivoisimme Teidän kaikkien olevan mukana tässä suuressa seikkailussa, jonka olemme uskaltaneet aloittaa. Kampanja kestää kolmekymmentä päivää ja tänä aikana kurkkaamme Pomenian sadunmaailmaan tuodaksemme Teille esille sen, mihin itse uskomme ja minkä avulla toivomme muuttavamme yhdessä kanssanne maailmaa edes hiukan. Tulossa on paljon ennen näkemätöntä materiaalia, musiikkia, satua, seikkailua, taikuutta ja mitä USKOMATTOMAMPIA ARVONTOJA! 

Pomenian maailma kertoo hyvyydestä, ystävällisyydestä, seikkailusta, rohkeudesta ja taikuudesta. Nämä kaikki ovat arvoja, joita me arvostamme ja vaalimme. Arvoja, jotka vaikuttavat meihin kaikkiin ympäri maailman. Pomenia kertoo myös rohkeudesta olla oma itsesi, ja tämä on ollut minulle se suurin haaste. Rohkeus uskoa omiin kykyihin, jotta uskaltaa edes yrittää ja voidaksensa hypätä kohti tuntematonta yhdessä muiden uskaltajien kanssa, yrittäjänä, naisena, äitinä, vaimona ….Petronellana.

Rakas ystävä, kuule Pomenian avunpyyntö ja taio yhdessä kanssamme taikapölyllä mahdoton mahdolliseksi kertomalla, jakamalla, tykkäämällä ja tukemalla tämä sadunmaailma todeksi, sillä maailma on niin paljon onnellisempi himppusenkin verran enemmän ripauksella taikapölyä!

Koko Taikapölyteamin ja Pomenian puolesta,

-Petronella Grahn-

Trikoopipot ja printtipipot

Hassuja Hattuja ja vaatteita Pomenian satuhahmoin.

Trikoopipot satumaisilla printeillä

”Uskon satuihin, keijuihin, peikkoihin ja lohikäärmeisiin!

Uskon myös prinsessoihin ja yksisarvisiin!

Uskon otuksiin omituisiin, taikapölyyn ja kikatukseen!

Uskon unien maisemiin ja haaveiden kotiin.

Sadunmaailmassa onni on! ”

 

Päätettiin, että silkasta rakkaudesta kaikenlaisiin asusteisiin ja tekstiileihin tuodaan Teille HURJA määrä värikkäitä ja iloisia tekstiili satutuotteita!

Niin… hupsutellaan hassusti ja hassutellaan hupsusti sekä vaalitaan lapsuuden salaista sydäntä kuin Tinttu.comin aikoina aikoinaan mutta sillä SUURELLA erolla, että seikkailemassa ovat liki KAIKKI Pomenian satuolennot ja tuotteita on myös aikuisille. Paljon.

Aloitetaan värikkäillä trikoopipoilla ja printtipaidoilla. Tämän jälkeen napataan mukaan satuilemaan aikuisten ja lasten collagehupparit, housut ja helmi-maaliskuussa tuodaan omat suunnitellut tekstiilit (vaatetus ja sisustus) sekä näistä tehtyjä uusia tuotteita (vaate ja sisustus). Tehdään tämä yhteistyössä toisten brändien ja tekijöiden kanssa Suomesta. Näin kaikki tuotteet ovat Suomessa valmistetut (mikäli mahdollista) ja myös suunnitellut. Design by Fairytale Artist Petronella.

Toivon todella, että onnistumme tuomaan Teille leikin, ilon ja värikkään sadunmaailman juuri sellaisena kuin se oikeasti on. Toivon myös, että emme ole näissä värikkäissä hassuttelun ajatuksissamme yksin, sillä niin moni on matkamme varrella ja edelleen sitä mieltä, ettei aikuisen paikka ole tunnustaa väriä, satua kuin leikkiä…. MUTTA  yhtä kaikki sillä tuotteissamme tulee aina olemaan mukana naurua, hassuttelua, satumaisuutta ja ripaus Taikapölyä. Maailmassa kun ei mielestämme koskaan ole liikaa väriä, satuseikkailua ja taikuutta. Siksipä juuri ja just näin!

 

Eläköön vapaus, kauneus ja leikki! Eläköön rohkeus ja innostus! Eläköön sadunmaailma!

P.S  Kurkkaa täältä: https://pomenia.com/verkkokauppa/vaatetus/
ja huomasittekos muuten, että mukaan satumaiseen tuoteperheeseen on tuotu kuin salaa taianomaisia canvasprintti tauluja, julisteita, satutapetteja, mural-tapetteja kuin satumukejakin. Keväällä on myös suuri tarkoitus tehdä loppuunmyydyn Pomenia-lautapelin rinnalle lisäleikkikortit ja yksi kaksi tai kolmekin lorukirjaa satuineen kuvineen 🙂

 

Satumainen sisustus alkaa sadusta ja taikuudesta

Liki kaksikymmentä vuotta olen tehnyt satutaidetta ja taidemaalaillut muraleja niin julkisiin kuin yksityisiin tiloihin. Lisäksi olen tilauskäsitöinä tehnyt sisustustekstiilejä verhoineen, päiväpeittoineen ja hassuine koristetyynyineen. Rakastin tätä satusisustuksen tekemistä kuin myös kaiken uuden luomista taikoineen. Rakastin vaikka itse  tekeminen oli todella puhdasta käsityötä ja muralien maalaus vielä fyysisesti raskasta sekä haastavaa. Kuuden lapsen äitinä ja yrittäjänä oli myös liki mahdotonta mahduttaa kalenteriin tarpeeksi aikaa projekteille ja siksi tein niitä aina vain muutaman vuodessa.

Haaveilin silloin, että voi kun jokaisella satusisustuksesta unelmoivalla olisi kohtuuhintainen mahdollisuus satuun, taikuuteen ja seikkailuun sisustuksessaan ja ympäristössään. Mahdollisuus ilman että satutaiteilija tulee OIKEASTI  jokaisen luo tekemään käsityönä taikojaan….

 

Vuosien ja iän myötä suurin este satumaiselle sisustukselle oli, etten osannut piirtää digitaalisesti koneella enkä ymmärtänyt graafisen teollisen muotoilun ohjelmista yhtään mitään. Tähän tuli muutos kaksi vuotta sitten, kun päätin opetella taidot ja päätin siitäkin huolimatta että pelkäsin etten opi koskaan, koska olen liian vanha oppimaan. Ketut ja marjat. Vanhakin oppii ja minä opin kirosanoilla ja ilman sekä nautin tästä uudesta taidostani enemmän kuin koskaan pystyin kuvittelemaan.


Nyt loihdin todeksi KAIKKI suuret satusuunnitelmat kahdenkymmenen vuoden ajalta tarroin, tapetein, kankain ja astiastoin. Vapise väritön ja mustavalkoinen sillä taikaa, satua ja väriä on kohta kaikkialla siellä missä pitääkin olla!

 

Pomenian satumainen sisustusmallisto sipsahtaa lokakuun lopussa verkkokauppaamme. Tulossa on ripautellen pieniä kuin ISOJA satumaisia sisustustarroja, tapetteja, mukeja, tekstiilejä ja kaikkea mitä nyt suureen seikkailuun tarvitaan. Design on käsialaani ja tuotteet tuotetaan Suomessa aina, mikäli se on mahdollista.

Hyppää mukaan satumaiseen sisustusseikkailuun kanssamme ja loihdi lumouksia laulellen sillä maailmassa ei koskaan ole liikaa satua, taikuutta eikä taikapölyä seikkailuineen!

TEHTIIN YHDESSÄ HYVÄÄ!

Pomenia.com järjesti ”Kerätään yhdessä”- hyväntekeväisyyskampanjan, jonka tavoitteena oli kerätä hyväntekeväisyyspotti lapsille.

Sydämellisessä kampanjassa:

Jokaisesta ostetusta hatusta sai 10 euron arvoisen sisustustuote-yllärin sekä lahjoitit samalla yllärihatun hyväntekeväisyyspottiin.

Jokaisesta ostetusta lautapelistä sai 40 euron arvoisen sisustustuote-yllärin ja lahjoitit yllärihatun sekä vaatesetin hyväntekeväisyyspottiin.

Keskiviikkona Pomenia.comin Miukkunen tassutöpötteli kierroksen ja kävi iloisella mielellä hännänpää riemusta huiskuen, viemässä yhdessä tehdyn sekä tietysti Pomenian väen oman lahjoituspotin Hope-yhdistykselle.

Lahjoitimme laatikoittain hattuja, hanskoja, tossuja ja sadoittain erilaisia sisävaatteita kaikille tarvitseville lapsille.

Ja eihän se kun vauhtiin päästiin suinkaan siihen loppunut.

Useat päiväkodit, koulut ja iltapäivätoimintakerhot saivat satumaisia sisustustarrrapaketteja, ilahduttamaan lapsia ja nyt jäämme innokkaasti odottamaan minkälaisia ihanuuksia siellä päässä taiotaankaan esille!

Miten sydäntä lämmittävä päivä olikaan koko Pomenian väelle.

Kiitos kaikille yhteiseen hyvään osallistuneille, yhdessä meissä on voimaa ja pienellä määrällä taikapölyä saadaan ihmeellisiä asioita aikaan <3

Sydämellisin kiitoksin ja terveisin Miukkunen ja Pomenia.com