Hei kaikki rakkaat Hassutusten ja Satumaisuuksien ystävät!

Yli vuosi sitten viime keväänä sai luomani sadunmaailmaan Pomeniaan sijoituksen co-founder Stephanie Sinclair-Lapilta, jonka visio ja arvomaailma olivat yhtenäiset lapsilähtöisen arvomaailmani kanssa ja halu muuttaa maailmaa taianomaisemmaksi, pehmeämmäksi oli meillä kummallakin vahva. Kiitos Stephanie, kun uskoit Pomeniaan ja minuun.

Matka kohti unelmia ja haaveita muuttui todeksi ja työ tehdä Pomenian tarina seikkailtavaksi satumobiilipeliksi, digitaaliseksi maailmaksi alkoi peliyhtiö SeepiaGames:in kanssa. Tätä ennen olin opiskellut Xamk:ssa edellisenä syksynä pari kuukautta ja opetellut täysin ummikkona kaikki graafisen suunnittelun ohjelmat. Opettelin myös piirtämään digitaalisesti tietokoneella, sillä tiesin, että tulevaisuuden maailma on digitaalinen ja jos en ole siinä mukana, olen sen ulkopuolella. Kiitos nuorille opiskelijoille ja ennen kaikkea Hanna Lukkariselle, joka opetti minua enemmän kuin yksikään opettaja.

Se mitä en tiennyt, oli kuinka paljon tämä Pomenian matka minulta vaatisi. Jälkikäteen ja varsinkin nyt, kun alkaa tekemisen seuraava vaihe, huomaan, että totta kai minun piti tehdä enemmän kuin koskaan uskoin pystyväni tekemään, saadakseni edes mahdollisuuden yrittää. Käytännössä tämä on tarkoittanut, että olen piirtänyt ja tehnyt töitä tämän projektin läpivetämiseen 12h joka päivä, yli vuoden ja ilman loman lomaa. On ollut suuri taito osata yhdistää työ ja perhe, sillä ilman sitä, en olisi koskaan aloittanutkaan. Suuri kiitos miehelleni Markolle, joka on elämänkumppanini projekteistani huolimatta.

Syksyllä 2016 olin tilanteessa, jossa päätin luopua Tinttu.comista. Oli mahdotonta keskittyä kahteen vaativaan kerrallaan. Piti valita mitä haluan ja minne menen. Tinttu.comille olin antanut kaksikymmentä vuotta elämästäni, ja Pomenia oli vasta matkansa alussa. Päätös ei ollut helppo tehdä mutta se oli selkeä. Loppu oli uuden alku. Kiitos kaikille, jotka olitte Tinttu.comin matkassa mukana. Ikimuistoinen kokemus.

Vuoden aikana on saatu aikaiseksi ja paljon. Mukana on ollut taitavia tekijöitä, todellisia osaajia ja näistä ensimmäinen näyte yhteistyöstä on Mindfulness- lautapeli, joka on toteutettu Pomenian satumaailmaan ja jonka on suunnitellut Mindfulness-, ja Asahi-ohjaaja Hanna Vesalainen. Peli julkaistiin huhtikuussa 2017 ja siihen voi tutustua verkkosivuillamme  https://pomenia.com/lautapeli/

Hahmojen piirtäminen, pelitarinan työstäminen useaan otteeseen uusiksi innoitti minua. Niinpä kirjoitin 18-osaisen episodisarjan ”Pomenian Pienet Tarinat” sekä yhteistyössä kirjailija Hanna Dufvan, Marika Luokkalan ja Minna Varpulan kanssa syntyi kirjarunko ”Pomenia- Unien Satumaa”, osa 1. Kiitos heille molemmille ammattitaidosta sekä hermoista kestää kunnianhimoista poukkoiluani.

Satumobiilipeliä on tehty nyt vuosi ja se on valmis julkaistavaksi rajatulle testiryhmälle toukokuussa. Mukana pelin tekemisessä on ollut SeepiaGames peliyhtiön lisäksi myös InnoGiantsin osaava tekijäjoukko. Taianomaisesta musiikista vastaa säveltäjä ja musataituri Mika Tourunen ja hän sävelsi kaiken muun kauniin lisäksi Pomenian tunnuslaulun ja sen esittää ihana Uuna (6v) ja Aake Pelo. Englanniksi laulun laulaa heleääninen ja persoonallinen Sini Koskelainen. Ääninäyttelijöinä ovat monilahjakkuudet: Jaakko Etholen, Sini Koskelainen, Luri Luokkala ja Mio Määttä. Kiitos. Itken onnesta.

Pomenian äänimaailma tehtiin myös kokonaan englanniksi, sillä mahdollisuudet ovat globaalit ja tähän liittyy Pomenian seuraava vaihe, jonka yhteydessä ylitän omat rajani ja olen epämukavuusalueellani. Kohti pelkoja ja tästä lisää myöhemmin.

 Mutta yhtä kaikki. Vielä yksi muutos kaikkineen oli, kun lopetin Tinttu.comin viime syksynä, huomasin nopeasti kaikesta muusta tekemisestä huolimatta, että kaipasin takaisin siihen mistä kaikki alkoi. Tuntui oudolta, etten luonut käsilläni, suunnitellut tai ommellut edes pienimuotoisesti mitään. Minussa kun edelleen oli se pieni taiteilija, joka halusi satuilla ja hassutella kankailla, ompeluilla, hännillä, korvilla, seikkailulla. ”Ei maailmassa ole kauniimpaa kuin pieni peikonpoikanen häntineen, keiju kukkineen tai ketunpoika kujeineen.” 

Tämän päätöksen myötä, herätän nyt hassutuksia esille Exclusively design by Fairytale Artist Petronella tuotteissa pikkuhiljaa kevään ja kesän 2017 aikana. Jokainen uutuustuote arvotaan sekä esitellään sunnuntaina ja seuraavan viikon perjantaina tuote on myynnissä Pomenian verkkokaupassa.

Suuri kiitos Johanna Lepistö siitä työstä mitä olet tehnyt Tinttu.comin parissa ja suuri kiitos Susanna Peltonen siitä työstä mitä nyt tehdään Pomenian tulevan tuotteistuksen eteen. Matka jatkuu ja suunnitelmissa on Hassuja hattuja niin lapsille kuin isommillekin, Tinttu- tunikat aikuisille ja aivan omana taianomaisena tuotteenaan satumaisia sisustustuotteita, sisustustekstiilejä, lahjatavaroita sekä kirsikkana kakun päällä keramiikka.

 

Viimeisenä mutta ei pienimpänä kiitos Teille kaikille satumaisuuksien ja hassutusten ystäville ja ystävilleni. Ilman teitä ei olisi meitä <3

Ja niin se on, että onni on lohikäärmeen hännänpäässä. Sitä voi joko jahdata koko elämänsä ajan tai sitten sen selkään voi hypätä ja lentää suureen seikkailuun. Minä päätin hypätä.

Tervetuloa seikkailemaan ja pysythän kyydissä mukana, sillä meillä on aivan uskomattoman ihana matka edessämme!

 

Satutaiteilija Petronella (Tinttu) Grahn, Tinttu.comin perustaja, Pomenian satumaailman luoja ja kuuden lapsen äiti

Vastaa