Mahdollisuuksien maailma

Koko vuosi on mennyt nopeasti. Itse asiassa nyt on ensimmäinen kerta, kun voin hetkeksi istahtaa ja pysähtyä kirjoittamaan kuulumisia alkusyksyn jälkeen.

Keväällä lyötiin lukkoon aikataulut tuottaa kirjat, lautapelit, toimintakortit kuin muut brändätyt tuotteet. Olin niin onnellinen, kun vihdoinkin aloitettiin sillä sitä kohden on puskettu  viimeiset pari vuotta aamusta iltaan ja illasta aamuun. Kaikki meni suunnitelmien mukaan kunnes elokuun lopulla sain mullistavan puhelinsoiton: Suunnittelisitko Pomenian elämyspuiston olemassa olevaan kohteeseen? 

Hetken aikaa hengiteltiin ja tulimme teamin kanssa lopputulokseen, jossa totesimme, että on olemassa mahdollisuuksia, jotka tulevat kerran elämässä ja mahdollisuuksia tarjolla joka päivä. Hyvin harvoin ja jos koskaan nämä Kerran elämässä- tilanteet tulevat silloin, kun aika ja tilanne ovat siihen sopivat. Piti siis miettiä, että mihin rahkeet oikeasti riittävät ja sekä se mihin keskittyä. Faktahan on, että kaikkea voi tehdä mutta ei aivan kaikkea. Päätimme tarttua tarjottuun mahdollisuuteen ja se tarkoitti, että jo suunniteltu ja aloitettu siirrettiin ensi vuoteen paitsi toimintakortit, jotka olivat jo valmiit.

 
 

Alkoi suunnittelun ajatusleikittely, jossa taitavat pelipuolen ammattilaiset, idearikas seikkailusovellusten tekijä, konseptisuunnittelija ja sijoitusvastaava, osaava graafikko kuin jo   koko olemassa oleva Pomenia konseptin tekijäjoukko tekivät töitä yhteisen vision eteen. Syntyi vahva näkemys tavoitteineen siitä mitä, miksi, kenelle ja kuinka. Halusimme luoda Pomenia-lisenssin alla olevan ennen näkemättömän ja kokemattoman sadunmaailman elämyspuiston 3D AR-peliaktiviteetteineen, teemoitetettuine seikkailusovelluksine ja sisustus-somistus-tuotteistuksine. Yksinkertaisesti typistettynä koko perheen seikkailuaktiviteetti, missä olemassa oleva tai luotu miljöö houkuttelee sadunmaailman voimin elämyspuistoon tai ihan minne vain seikkailemaan, leikkimään ja kokemaan riippumatta siitä kuka, mitä tai mistä on.

Meille arvomaailman yksi peruspilari on tehdä ja toteuttaa asioita, joissa ihmiset tuodaan yhteen ja lähelle toisiaan. Me uskomme, että aikuinen kuin lapsikin haluaa tehdä yhdessä asioita ja koko perheen voimin. Tärkeintä elämässä on kohtaaminen, tunneyhteys ja kokemuksen jakaminen yhdessä.

 Voisiko ihanampaa ollakaan kuin jakaa yhdessä seikkailtava sadunmaailma lähimmäisten kanssa?

 

Takaisin lähtökohtaan. Syksyllä julkaisimme Pomenia Seikkailu- ja Satujooogakortit.  Palaute on ollut ylentävää. Kiitos. Saimme itsellemme samalla positiivisen negatiivisen ongelman:  Pomeniasta ja hahmoista halutaan tietää lisää ja kuulla koko seikkailu. Palautetta on tullut paljon ja minä ymmärrän tämän uskokaa tai älkää. Siksi puristan jo valmiiseen mutta kuvitusta vailla olevaan Pomenia- satukirjaan taianomaisen kuvituksen seuraavan kahden kuukauden aikana. Kirja on tärkeä ja haluan saada sen valmiiksi itsekin. Onhan kirja kirjoitettu melkein tähän tasoon kaksi vuotta sitten ja tarina saanut alkunsa jo kaksikymmentä vuotta sitten. Auts. Vastaavasti   uusi Pomenia lautapeli, joka on myös vain tuotantoa vailla valmis, tuotetaan keväällä 2019. Digitaalinen 2D peli muutetaan minipelin sijaan elämyskokemukseksi ja julkaistaan ensi vuoden puolella ennen 3D AR- peliä. Elämyskokemus kun toimii paremmin yhdessä kaiken kanssa ja ilman pelileimaa.

Pyörittävän syksyn ja koko vuoden aikana olen käsittänyt, että on etuoikeus saada kokea kuinka Pomenia kuljettaa eri suuntiin ja vie uusiin ulottuvuuksiin. Ja jotenkin kaikki se, mistä on lähdetty liikkeelle ja aloitettu konkretisoitui minulle kunnolla möyhittyäni työhuonettani uusiksi lattiasta kattoon, ennen kohta alkavaa intensiivistä kuvituksen aloittamista (Vedän huoneen järjestyksen aina uusiksi ennen suurien töiden aloittamista). Hyvästä tallesta löytyi unohdetuista aarteista suurin: ensimmäiselle lapselleni ompelemani Sisu Lohikäärme pehmo vuodelta 1996. Tuli itku. Kuinka rikasta elämää on ollutkaan saada rakentaa ja elää Pomenian maailmaa yhdessä lasteni kanssa? Samassa kiteytyi, ettei minulla tai kenelläkään ole kiire Pomenian kanssa sillä jokainen vaihe on oma rutistuksensa nousuineen, odotuksineen sekä romahduksineen. Kaikessa menee aina aikansa ja kaikki on arvoisensa monella eri tavalla ja kaikesta huolimatta.

Mutta minä tupsahdan nyt pariksi kuukaudeksi kuvittamaan satua, jonka olen lapsena elänyt, aikuisena lapsilleni näyttänyt ja uudelleen heidän kanssaan seikkaillut uutta luoden. Pomenian mahdollisuuksien matka taas jatkuu yhdessä kanssasi ja toivon, että juuri sinä olet mukana ripottelemassa Taikapölyä milloin minnekin. Kiitos kun olet ja seikkailu jatkukoon!

Taikatalvea ja satumaisia päiviä toivotellen, satutäti ja taiteilija Petronella