”Pomenian tuuli kuiskasi: ”Minä muistan sinut. Muistatko sinä minut?”
Minä hiljaa kuiskasin tuulelle: ”Olen ollut täällä ennenkin. En vain muistanut, ennen kuin löysin tien tänne takaisin.”  Pomenia

Satutaiteilija Petronella

Vuodesta 1997 lähtien Satutaiteilija Petronella Grahn on työskennellyt monipuolisesti tuodakseen taikaa ja satua arkeen. Tinttu.comin satumaiset vaatteet ja hatut, tarinat ja kuvataide ovat rohkaisseet leluttomien leikkien löytämiseen ja oman taikamaisuuden ja satuvoimien arvostamiseen.

Pomeniassa Petronella vastaa kaikesta huikean kauniista hyödyntäen taitojaan taianomaisen loihtimisessa ja laaja-alaista kokemustaan oudoista kummallisuuksista. Kuvataiteessa ja seinämaalauksissa on paljon väriä ja kimallusta, sillä sellainen on Petronellan mielestä luonnollista maailmassa esillä olevaa taikaa: hanget kimaltavat, samoin aamukaste ja katse.

Petronella on kertonut Pomenian tarinoita kuudelle lapselleen jo yli 16 vuoden aikana. Pomenia on ollut aina kiinni elävässä elämässä.

”Koko lapsuuteni leikin, keksin tarinoita, piirsin satuolentoja, kuuntelin mummoni lukemia satuja, elämöin niitä muiden rasitukseen saakka majojen ja sotkuseikkailujen voimin k a i k k i a l l a. Luovuuteni rönsyili mielikuvituksissani, musiikissa, liikkumisessa ja seikkailuissa sammalmetsäisessä Kuusien kuiskeessa. Omassa sadunmaailmassani en koskaan ollut yksin eikä murheita ollut. Pomeniassa oli hyvä olla.

Mutta tapahtui kuten meille kaikille, sillä mitä isommaksi kasvoin sen vähemmän leikin ja lopulta unohdin sammalmetsäisen sadunmaailmani Kuusien kuiskeessa.

Sanotaan, että lapset syntyvät maailmaan vanhempiansa opettamaan. Tämä pitää paikkansa. Kun minusta tuli äiti minä jälleen muistin. En ollut unohtanut.

Olen jakanut Pomenian Unien Taikamaan kertomukset lapsieni kanssa mitä ihmeellisimpinä iltasatuina, opettavaisina seikkailuina ja taikatarinoina. Kertomani tarinat kulkeutuivat sisarukselta sisarukselle, lapselta lapselle, suusta suuhun. Pomeniaa leikittiin leikein, elettiin lohikäärmeiden kanssa elämässä tässä ja nyt. Lapsieni oli hyvä olla. Minun oli hyvä olla. Sadunmaailmassa olimme kaikki onnellisia eikä mikään ollut mahdotonta.

Kymmenen vuotta kerroin Pomenian tarinaa satuhahmoineen Tinttu.comin lastenvaatemalliston kautta mutta itse Pomenian pidin muilta piilossa. Tuntui kuin aika ei koskaan ollut oikea sen jakamiseen, vaikka oikeasti en vain uskaltanut kertoa siitä kaikille. Pelkäsin, ettei minua eikä lapsuuteni salaista satumetsää Unien Taikamaata ymmärretä tai nähdä. Mutta olin väärässä. Meitä pomenialaisia on paljon. On aika tuoda Pomenian taika kaikkien seikkailijoiden seikkailtavaksi ja koettavaksi.

Pomenian taikaa voidaan elää yhdessä ikään, kokoon, kulttuuriin tai titteliin katsomatta, sillä taikuus on jo kämmenelläsi. Siinä se.

Seikkailu alkakoon – Ovi Unien Taikamaahan Pomeniaan on avattu, Tervetuloa!”

Petronella

POMENIA-TIIMI

Meille tärkeintä ovat kuvat ja tarinat. Pomenia rakentuu innokkaiden ihmisten toimesta ja saa monia muotoja.

Petronella Grahn
Perustaja, kuvataide, kirjoittaja

Stephanie Sinclair-Lappi
Co-founder

Susanna
Myynti, viestintä

Mika Tourunen
Musiikki, sävellykset

Johanna
Markkinointi

Seepia Games
Pelisuunnittelu & -toteutus