Made in Finland – Pomenian matka maailmalle on hurjassa vauhdissa

Hykerryttäviä kuulumisia Pomeniasta! Tekemistä piisaa, mutta sehän on vain hauskaa. Kun vauhti nousee, täytyy ottaa hatusta ja korvista kiinni ja nauttia täysin sydämin matkasta. Ja niinhän meillä tehdään!

On ollut mahtavaa huomata, kuinka satutaiteilija Petronella Grahnin luoma Pomenian taikamaailma satukirjoineen ja peleineen on kerännyt suosiota. Viime vuoden lopussa julkaistut Pomenian kirjat nousivat Mitä Suomi lukee -listalla  suoraan kymmenen myydyimmän joukkoon.

Maaliskuussa ilmestynyt Pomenia  – Taikamaailma vaarassa jatkaa kirjasarjan suurta tarinaa Pomeniasta. Mielikuvituksellinen kuvitus ja kutkuttavan jännittävä tarina kutsuvat lukijan mukaan seikkailuun, jossa on vaakalaudalla koko Pomenian kohtalo.

taikamaailma vaarassa pomenia kirja

”Trilogian toisessa osassa mennään pintaa syvemmälle hahmojen ja tarinan maailmaan, ja se vaati kuvitukselta paljon. Piirsin teosta varten yli sata kuvituskuvaa. Satumaailman luominen on työlästä, mutta valtavan antoisaa ja ihanaa”, sanoo Petronella Grahn.

Syksyllä 2021 ilmestyy Pomenia-trilogian kolmas osa.

Pomenia elokuvaksi ja opetusmateriaaleihin

Pomenia on hurmannut lukijoita ja kasvattajia Suomessa, mutta hyville tarinoille on tarvetta myös ulkomailla. Sinne Pomenia onkin jo matkalla. Sopimusneuvottelut kirjojen kansainvälisestä levityksestä ja kankaiden sekä vaatteiden globaalista tuotannosta ovat loppusuoralla. Kaiken keskiössä on Pomenian animaatioelokuva, josta vastaa brittiläis-suomalainen tuotanto.

Pomenia taikalinna taikamaailma vaarassa

–”Pomenia on Suomen parhaiten pidetty salaisuus”, sanoo Dave Mousley, kansainvälinen TV-tuottaja, joka ohjaa Pomenian taikaa kansainvälisiin hankkeisiin. Mousley on kansainvälisesti tunnettu työstään TV-tuottajana ja voittanut useita palkintoja visuaalisten efektien suunnittelussa ja animaation parissa. 

Pomenian elokuvan käsikirjoituksen laatii Pomenian luoja, satutaiteilija Petronella Grahn yhdessä kokeneiden elokuvakäsikirjoittajien kanssa. Tuotantokumppaniksi on valittu suomalainen animaatiostudio Anima Vitae, jonka käsialaa on esimerkiksi suosittu Muumilaakso-sarjan animointi. Käynnissä ovat myös neuvottelut yhteistuotannosta suurten kansainvälisten studioiden kanssa.

Satua ja seikkailua on koko elämä, jos sen vain osaa seikkailusatuna nähdä.

Elokuvan lisäksi suunnitteilla on myös tv-sarja sekä pelituotantoa. Neuvottelut käyvät kuumina eri studioiden kanssa parhaiden yhteistyökumppaneiden löytämiseksi. 

”Meille on todella tärkeää, että valitsemme parhaat strategiset kumppanit jokaisella osa-alueella, jotta voimme parhaiten toteuttaa visiomme Pomeniasta”, Mousley kertoo.

Pomenia on herättänyt kiinnostusta myös kansainvälisissä opetusorganisaatioissa. Lautapelimmetoiminnalliset korttimme ja muut suunnittelun alla olevat tuotteet ovat hyviä välineitä esimerkiksi tunnetaitojen käsittelyyn, ja sen potentiaali halutaan valjastaa osaksi opetussuunnitelmaa useissa eri maissa.

Petronella Grahnin visio on, että Pomeniasta tulee globaali brändi. Maailma tarvitsee uusia satuja, ja Suomi voi tehdä itseään vieläkin tunnetummaksi satukulttuurin saralla.

Pomenia sai alkunsa yli 20 vuotta sitten Petronella Grahnin ompelemasta Lohikäärme Sisun hatusta. Sisu on yksi Pomenian keskeisimmistä satuhahmoista. Sisun haasteena on, että vaikka hän on lohikäärme, hän ei uskalla lentää. Hänen kultaiset siipensä ovat niin pienet, että niitä ei oikein edes ylety näkemään.

”Pomenian tarinassa Sisun ystävä hankkii kuumailmapallon, jotta lohikäärme voittaisi pelkonsa ja hioisi lentotaitojaan. Sisu tiputtautuu korista ja lensi. Lohikäärmeet kuin ihmisetkin on luotu lentämään. Tarinan opetus on, että et voi tietää mitä osaat ja mihin pystyt, jos et uskalla yrittää”, sanoo Grahn.

taikamaailma vaarassa

Paljon taikapölyä päivään ja tervetuloa Pomeniaan seikkailemaan kanssamme!

Jos tykkäsit, jaa tämä juttu muillekin!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Viimeisimmät artikkelit

Satuja ja taikaa koulun alkuun lukujärjestyksellä!

Me täällä Pomenian taikamaailmassa halusimme muistaa kaikkia koulutietään aloittelevia ihmisenpoikasia. Satutaiteilija Petronella Grahn teki jokaista koululaista varten hurmaavan hauskan lukujärjestyksen! Voit noutaa oman lukujärjestyksen

error: Content is protected !!