Tervetuloa Pomeniaan

Keijut kuiskuttelivat ja lupailivat, että suuriin seikkailuihin ei koskaan eikä ikinä joudu yksin. Totta se on! Koska kyllä keijut tietävät. Seikkailu on aina yhteispeliä. 

Tervetuloa pienet ja isot, hassut ja vielä hassummat seikkailemaan Pomeniaan, unien taikamaailmaan. Kaikki alkaa siitä, kun pieni lapsi herää peikkona omasta sängystään kahden taikapuun alta. Yhdessä suurisydämisten olentojen kanssa hänen täytyy pelastaa Pomenia ikuiselta talvelta, jota Pimeyden velho Käämä rakastaa ja vaalii. Kevään pelastamiseksi tarvitaan ennustettu sinnikäs sankari, paljon erilaisia asuja, heittäytymistä ja lentämistä, voileipiä ja rohkeaa seikkailuseuraa.

Taikuus on jo kämmenelläsi. Pomenia odottaa sinua. Näin me sanomme sinulle, kuten sanomme ihan jokaiselle: Tervetuloa! Tervetuloa juuri semmoisena otuksena kuin olet. 

Tärkeintä on leikki

Leikki on lapsen tapa tutkia maailmaa. Se on lahja, jonka ihan jok’ikinen lapsi ansaitsee ja tarvitsee. Me täällä Pomeniassa korostamme lapsen oikeutta luovaan innostavaan leikkiin, mielikuvitukseen, satuun, iloon ja rohkeuteen olla oma itsensä. Pomenian tarinat ja osallistavat pelit kehittävät lapsen luovuutta, mielikuvitusta, tunneälyä ja opettavat elämässä tarvittavia tärkeitä taitoja.

Ennen kaikkea, aina ja ikuisesti: leikki on tärkeintä, koska se on kivaa!

Pomenia tarjoaa lapsille turvallisen paikan olla oma itsensä, tutkia uusia asioita, riemuita ja oppia. Eikä tämä ole vain lasten juttu! Pomenia on turvapaikka myös aikuisille. Se suojelee meissä jokaisessa elävää lasta. Pomenia on sadunmaailma, jossa on ripaus todellisuutta. 

Lue lisää Pomenian tarinasta

Vinkeitä Pomenia-viisauksia

Pomenian peikkoäiree Petronella Grahn

Petronella Grahn (s. 1970) on satutaiteilija, tarinankertoja ja kuuden lapsen äiti.

Pomenian satumaailmaan puhallettiin ensimmäinen henkäys 25 vuotta sitten, kun Petronella ompeli ensimmäisen lohikäärmehatun esikoispojalleen. Ja hupsista vaan! Kaikkea sattui ja tapahtui sillä niin kaiken pitääkin sattua ja tapahtua. Syntyi tunnettu lastenvaatebrändi, taidemaalausprojekteja, perhepuistoja pääkaupunkiseudulle ja yhteensä kuusi lasta.

Kun tapahtumarikkaiden päivien jälkeen koitti iltasatujen aika, Petronella kertoi kuudelle lapselleen jännittäviä ja opettavaisia tarinoita Pomeniasta, ihanasta taikamaailmasta, missä kaikki mahdottomatkin asiat olivat mahdollisia ja seikkailu suurenmoista. Nuo sadut, lohikäärmehatut ja Petronellan omien lapsuudenkokemusten myötä syntynyt vahva mielikuvitusmaailma ovat Pomenian perusta.

Jos tykkäsit, jaa tämä juttu muillekin!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin