Nyt kerromme sinulle Pomenian uusimmat uutiset…niin paljon jännää!

Jihhuu! Syksy kutittelee jo talven lumisia varpaita ja pianhan on jo joulu. Meillä on täällä Pomenian taikamaailmassa tapahtunut loppuvuodesta niin paljon jänniä juttuja, että pitää ihan hengähtää ensin hetki. Sisään…phuuhh. Ja ulos…phiuuhh. Noin.

Sitten asiaan! Paljon sattuu ja tapahtuu, ja paljon saakin sattua ja tapahtua. Juuri nyt meillä pyörii pikkuisen silmissä Pomenian peikot ja lohikäärmeet poikasineen,  sillä viime viikonloppuna juhlittiin lastenkirjallisuutta ja -kulttuuria Helsingin kirjamessuilla. Pomenia osallistui Helsingin kirjamessuille yhdessä kustantajansa Kumman kanssa. Nämä messut olivat Pomenialle ensimmäinen livekirjamessutapahtuma ja voi peikonhännät siellä oli mukavaa!

Taidemaalasimme satuolentoja niin lasten kuin aikuistenkin kätösiin, juttelimme yhdessä Pomenian satumaailmasta ja sukelsimme kaikilla aisteilla sadun maailmaan. Kirjamessut olivat täynnä lämminhenkisiä kohtaamisia lasten, lasten vanhempien ja kaikkien muidenkin sadunmaailmassa viihtyvien kesken. Kiitos, kun tulitte moikkaamaan meitä. Oli kämälän ihanaa tavata kasvotusten – siellä messuhulinoissa vahvistui tunne, että me olemme tässä yhdessä. Luomassa, kokemassa ja viihtymässä sadun maailmassa.

Kirjamessuilla Pomenian luoja ja satutaiteilija Petronella Grahn jutteli Suomen kirjakustantajamme Kumman perustajan ja toimitusjohtajan Henna Santalahden kanssa Pomenian taikamaailman synnystä ja rohkeudesta. Rohkeudesta olla oma itsensä ja rohkeudesta uskaltaa tarttua uusiin asioihin vielä aikuisenakin. Kohti ääretöntä ja sen yli, niin kuin meillä Pomeniassa sanotaan…

Uusia Pomenia-kirjoja ja upeat, rohkeutta välittävät rohkeuskortit

Olipa kerran aina ja ikuisesti. Ja kaiken hyvän oli saatava tapahtua. Jotakuinkin niin alkaa Pomenian taikamaailmasta kertova huikea kirjatrilogia, jonka päätösosa, Taikamaailman kätketty salaisuus on nyt ilmestynyt. Jippii ja oikein iso pum! Pomenia-trilogian vangitseva päätösosa paljastaa pinnan alla lymyilevät taikamaailman salaisuudet. Kirjassa selviää, kuinka Pomenian lopulta käy. Mielikuvituksellinen ja värikylläinen kuvitus sekä kutkuttavan jännittävä tarina kutsuvat lukijan mukaan ennenkuulumattomaan seikkailuun. Kai sinäkin uskallat lähteä mukaan?

Pomenian kirjatrilogia on ennenäkemättömän tuhti satukokonaisuus suomalaisessa lastenkirjallisuudessa. Yli 750 sivua satuseikkailua, paljon hauskoja satuhahmoja ja rrrrutkasti  taikapölyä! Kirjatrilogian tekeminen oli suuri työ, se tarkoitti yli kaksi vuotta kirjoitus-, kuvitus- ja mielikuvitustyötä monelta ihmiseltä. Ennen kaikkea satutaiteilija Petronella Grahnilta, joka piirsi kirjatrilogiaa varten yli kolmesataa taidekuvaa! Kolmesataa!! Mutta työ oli sen kaiken arvoista.  Tätähän me juuri halusimme! Me täällä Pomeniassa nimittäin tahdomme, että ihan kaikki hiirtä isommat ja elefanttia pienemmät otukset löytävät rohkeuden itsestään ja uskaltavat olla sitä, mitä ovat. Rohkeuden löytämiseen tarvitaan hyvää lastenkulttuuria, siis ripaus taikuutta – eli paljon taikamaailmaan vieviä tarinoita. Kun seisoo kallion kielekkeellä, miettii lentoon opettelemista ja hyppäämistä kuin lohikäärme, niin moni pelkää putoamista. Mutta entä jos sitä pyrähtääkin lentoon? Ei voi tietää, ennen kuin kokeilee. Me hyppäsimme, kokeilimme ja taikapöly vain pölisi kun huomasimme, että olemme totisesti onnistuneet. Pomenian suuri kirjatrilogia on nyt kokonainen ja valmis. Löydät kaikki kirjamme Pomenian satumaisesta shopista.
Tänä syksynä ilmestyy myös kauan kaivatut ja oikein kovasti odotetut Sisun rohkeuskortit.  Pomenian rohkeuskorttipakassa on 32 korttia ja jokaisessa kortissa on pieni satu Pomenian taikamaailmasta sekä siihen liittyvä tehtävä tai pohdinta. Harjoitukset auttavat löytämään uutta ja monenlaista uskallusta itsestäsi ja muista. Hiphei! Mitä kaikkea sitä voikaan uskaltaa pienen kannustuksen ja harjoittelun siivittämänä. Sä takuulla yllätyt! Äläkä huoli, sinä uskallat kyllä. Sisun rohkeuskortit ovat jatkoa Sisu Sukkela sankarina -kuvakirjalle, joka ilmestyi aikaisemmin tänä vuonna. Pomenia on rohkeuden asialla. Rok ja hiphei!

Löysimme upean kumppanin! Pomenian aikuisten ja lasten vaatemallistot ja kankaat nyt myynnissä

Pomenia on tarinoita, leikkiä ja seikkailua. Kirjoja, pelejä ja hauskaa yhdessä tekemistä. Taikamaailma on täynnä taikaa, seikkailua ja sydämeltään suuria olentoja, ja siellä voi olla just niin kauan kuin huvittaa! Pomenia halusi tehdä pienille ja isoille satuseikkailijoille satuvaatemalliston ja ihania satumaisia värikkäitä taikamaailman kankaita, jotka tuovat Pomenian tarinan kaikkialle! Pomenian  vaatemallistojen ja kankaiden lisenssiyhteistyökumppan on….rumpujen pärinääääää…. EHTA by Dream Circus! Täältä löydät ihanat Pomenian lastevaatteet (housut, paidat, tunikat, jee!), värikkäät tunikat, leggarit ja paidat aikuisille, upeat kankaat Pomenian kuoseilla ja Pomenian päähineklassikot eli satuhatut isoille ja pienille.

Haimme vaate- ja kangastuotannossa vastuullista lisenssiyhteistyökumppania pitkään. Halusimme löytää taitavan ja tarpeeksi suuren tekijän Suomesta, eikä se ollut ihan helppo juttu.  Osaamisen päälle tarvitaan nimittäin hurjasti uskaltamista ja uskoa yhteistyöhön, joka vie pidemmälle kuin yksin. Me tiedämme tämän Tinttu.comin yli kaksikymmenvuotisen kokemuksen myötä…

Kun tapasimme EHTA by Dream Circuksen väen, tiesimme pian, että tässä se nyt viimein on! Taikapölyn pilkettä silmissä ja tekemisen meininki vakuutti meidät – ja toisinppäin. On alkamassa ei enempää eikä vähempää kuin valtavan hieno ja tärkeä kumppannus.  Tästä alkaa yhteinen hieno matkamme!

EHTA by Dream Circus valmistaa ja myy Pomenian vaatteita ja kankaita, mutta myös meidän oma satumainen shoppimme palvelee edelleen isoja ja pieniä satuolentoja. Oma verkkokauppamme täydentyy joulun lähestyessä. Kirjojen, pelien, joulukorttien, satuhattujen ja kalenterien lisäksi shopistamme löytyy vaikka mitä mukavaa. Tervetuloa kyläilemään ja tutustumaan kaikkeen ihanaan satumaiseen Pomenian Shopissa.

 

Pomenian satukirjat tekevät lähtöä maailmalle Bonnier Rights -agentuurin siivin

Hurjiin seikkailuihin ei koskaan joudu yksin. Seikkailuseura tekee matkasta taikamaailmaan kivempaa, ja yhdessä uskalletaan ja osataan enemmän. Niin tälläkin kertaa! Olemme valtavan iloisia siitä, että voimme vihdoinkin kertoa tämän teille. Nimittäin. Pomenia on solminut  kirjamessujen alla edustussopimuksen Suomen suurimpiin kirjallisuusagentuureihin kuuluvan Bonnier Rightsin kanssa.

Me haluamme tarinoiden kautta luoda maailmoja, joissa mahdotonkin on mahdollista kaikille lapsille ja lapsenmielisille niin Suomessa kuin kauempanakin. Bonnier Rightsin avustamana Pomenian satujen ääreen pääsevät pian lapset ympäri maailman. Se on kuulkaa poikkeuksellisen hieno juttu se.

Kirjojen käännöksien ja kehityksessä olevan animaatiosarjan siivin lennämme yhdessä kepeämmin  kohti tähtipölyn säkenöittämää tulevaisuutta. Levitämme innostusta ja rohkeutta ja satuseikkailun voimaa ympäri maailman. Ihanaa, kun sinäkin olet mukanamme. Taikapölyä päivääsi!

Jos tykkäsit, jaa tämä juttu muillekin!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Viimeisimmät artikkelit

Satuja ja taikaa koulun alkuun lukujärjestyksellä!

Me täällä Pomenian taikamaailmassa halusimme muistaa kaikkia koulutietään aloittelevia ihmisenpoikasia. Satutaiteilija Petronella Grahn teki jokaista koululaista varten hurmaavan hauskan lukujärjestyksen! Voit noutaa oman lukujärjestyksen

error: Content is protected !!