Rakkaat Hassutusten ja Satumaisuuksien ystävät!

”Olipa kerran Unien Taikamaa,

Taikamaassa  Kukkaketo,

Kukkakedossa suuren suuri Tammipuu,

Tammipuussa, omissa kotikoloissaan asustelevat sen

melkein seitsemän Keijua ja Keijuilla tärkeä tehtävä

kerätä kukista Taikapölyä talven ja Pimeydenvelho Käämä Kemppisen varalle…”

Niinpä niin. Tämä Pomenian alkulause kirjoitettiin ensimmäisen kerran yli kymmenen vuotta sitten. Siitä on niin kauan, etten edes kunnolla muista kuinka kauan… Mutta sen muistan ja tiedän, että joskus pitää karata löytääksensä takaisin. Näin kävi minulle. Kaikki suloinen satuhattuilu, keijuilu ja muu Tinttu-com ihana, lukuunottamatta satukirjoja ja taiteilua, piti hetkeksi lopettaa, jotta karattaisiin tekemään jotakin sellaista mitä ei ennen.

Pomenian arvomaailma on lapsilähtöinen!

Nyt kun Tinttu-com on Pomenia, ja taikamaailman trilogia on rakkaudella siivitetty ihmisten maailmaan, ja lisäksi loihdittu muutakin taikaa taikuuden päälle, on aika jatkaa eteenpäin jo v.2013 tehdyin  suunnitelmin. Alkuun voi toki ajatella, että eihän tuossa ole peikon häntääkään, sillä se mitä oli eilen, ei ole enää tänään.  Totta, mutta minä ajattelen hieman eri tavalla. Uskon, että juuri siksi, kun kaikki on muuttunut, tarvitaan enemmän sitä, mistä Pomeniassa on kyse.

Kaksikymmentä vuotta sitten kirjoitin, että kaiken Design by Fairytale Artist Petronella Grahn luomisen ja suunnittelun taustalla on aina lapsilähtöisyys.

Tämä tarkoittaa että:
1) ”Leikki loikkaa minne vain”. Potkaistaan luova mielihuvituksellinen leikki liikkeelle ilman leluja. (Satuhatut ja vaatteet)

2) Annetaan lapsen olla oman leikkinsä luova innostunut leikkijä ilman aikuisen luomaa valmista käsikirjoitusta. (Vapaa leikki)

3) Lapsen oikeus saada olla lapsellinen leikkivä lapsi juuri niin kauan kuin oikeasti on. (Oikeus olla oma itse)

4) Muutetaan tavanomainen erinomaiseksi luovan mielikuvituksen voimin. (Mielihuvittelu mahdollistaa mahdottomia)

5) Turvallinen ja arvomaailmaltaan terve merkityksellinen aihemaailma räväkkyyttä, yllätyksellisyyttä ja riemua unohtamatta. (Aihemaailma ja innostus)

6) Käytännöllisyys ja toimivuus arjessa. (Huolto, hoito ja huolettomuus)

7) Todellinen käyttötarve ja pitkä käyttöikä. (Ekologisuus)

8) Yhdessä tekeminen ja kokeminen sekä osallistaminen. (Yhdessä olemme enemmän)

9) Lapset ja aikuiset löytävät seikkailemalla avoimin mielin uusia puolia ja voimaa omasta itsestään sekä muista nähden kauneutta kaikkialla ja kaikissa. (Taikavoimia)

10) Fall in love with the child within you. (Hupsista!)

Näitä omia arvonostoja lukiessani ja miettiessäni hoksasin, että en löydä yhtään hyvää syytä miksi en jatkaisi siitä mihin Tinttu-comin kanssa jäin v. 2018. Koen olevani valmiimpi, taitavampi ja varmempi kuin koskaan aikaisemmin. Enää en mieti miksi.

Mutta mitä nyt, mitä ei ennen?

Paljon. Ensimmäisenä herätellään henkiin Tinttu-comin hattuklassikkot Pomenian satuhattuina. Hyviä ja toimivia malleja on turha muuttaa, niinpä leikitellään ennen näkemättömillä uusilla materiaaleilla ja aihemaailmoilla. Ette uskokaan kuinka ihanaa ennen kuin näette! Tulee myös hirmuisan uutta ja toivottua AIKUISILLE! Miltä kuulostaa riemastuttavan hauska Tinttu-, ja Tarina-tunikamallisto, joissa on leikki mukana? Riemastuttavalta tietenkin. Pomenian tunika-mallisto on ainutlaatuinen etkä varmastikaan tiennyt, että jokaiselle tunikalle myönnetään 100%:n leikkitakuu. Jihhuu!!

Hatuissa materiaalit ovat teddy, coral-fleece ja fleece. Tunikoissa pehmeääkin pehmeämpi materiaali on velour. Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa.

Sukelletaan suuresti sisutukseen

Teimme viime keväänä tuotantosopimuksen ison suomalaisen toimijan kanssa sisustukseen liittyen. Valtava haaveeni toteutui, sillä olen aina halunnut tuoda leikin ja sadunmaailman sisustukseen kauniina persoonallisina satukuvina, väreinä ja taikuutena. ”Kuin satukirja seinälle!”, sanon usein silloin, kun taidemaalaan muraleja. Nyt sama ja enemmänkin onnistuu isosti, helposti ja edullisesti olematta itse taiteilija. Satutarroja ja tapetteja yhdistelemällä voi kuka tahansa tehdä taikoja ihan minne vain. Tämä jos mikä lehauttaa mielikuvituksen liikkeelle, ja saa leikit lentoon. On muuten uskomatonta, mitä kaikkea voidaan nykyään tehdä paperille, puulle, lasille ja metallille. Paino-, ja printtitekniikka leikkuukoneineen on kehittynyt valtavasti sitten viimeisen kymmenen vuoden.

Pomenia Satusisustus 2023 tuo keväällä tullessaan mm.

  • Satutapetit
  • Pienet ja isot seinä-, lattia-, ja sisustustarrat
  • Koristeelliset muotoonleikatut puiset leikkitaustalevyt
  • Leikki ja lastenhuoneiden kalustemallistot eri aihemaailmoin (koteihin ja päiväkoteihin)
  • Satukuvia kuultavia valaisimia
  • Leikkimajoja taustakankaineen.

 

Pomenia valikoima tulee siis muuttumaan suuresti, ja juurikin tästä syystä myymme kaikki nykyiset tarrat, postikortit, pöytäteatterit kuin suurimman osan julisteista pois POISTOMYYNNEIN. 

Oletko sinä etsimämme satumainen Pomenia-jälleenmyyjä?

Yksi suurimmista muutoksista on, että etsimme satumaiseen joukkoomme juuri sopivan kokoisia eli pieniä, suuria ja suurenmoisia Pomenia-jälleenmyyjiä ympäri Suomen. Voit toimia vain Suomessa kuin myös Suomen ulkopuolella tai sekä että. Sinulla ei tarvitse olla omaa sisustusliikettä tai kauppaa. Riittää, että olet yhdessä kanssamme muuttamassa maailmaa hieman paremmaksi paikaksi, kuin haluat esitellä satumaisia tuotteitamme oman verkostosi tai verkkokauppasi kautta. Digitaalisuus luo valtavia mahdollisuuksia toimia hyvin monella eri tavalla. Etsitään yhdessä sinulle parhain tapa.

Meille on erinomaisen tärkeää, että jaamme yhdessä lapsilähtöisen tekemisen arvomaailmapohjan, ymmärrämme sadunmaailman merkityksen kuin edistämme ja edustamme ilolla ainutlaatuista suomalaista Pomenia- Design by Fairytale Artist Petronella Grahn brändiä ja suomalaista tuotantoa. Tuotteemme kestävät jälleenmyyntikatteet emmekä hinnoittele itseämme ulos markkinoilta. Mikä parasta ja juuri nyt on, että olet just eikä melkein ensimmäisten joukossa valitsemassa itsellesi mahdollisuuden olla mukana jossakin mahdottoman mukavassa ja ainutlaatuisessa. Jos et tiedä kuinka tai miten niin ei huolta me koulutamme, autamme alkuun ja pidämme sinusta huolta enemmän kuin uskotkaan.

Myyntimestarimme Janina kertoo sinulle mielellään lisää ja tekee yhdessä taikoja kanssasi!

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää [email protected]  

Mutta tiedättekös, jos joku on varmaa niin se ettei maailmassa ole kauniimpaa kuin pieni peikonpoikanen häntineen, keiju kukkasineen, pupu pitkine korvineen tai ketunpoika kujeineen. Jepjep! Onni on lohikäärmeen hännänpäässä. Sitä voi joko jahdata koko elämänsä ajan tai sitten sen selkään voi hypätä ja lentää suureen seikkailuun. Minä päätin hypätä lentoon, ja totisesti toivon, että juuri sinä tulet mukaan seikkailemaan kanssani!

Satutaiteilija Petronella (Tinttu) Grahn

 

Jos tykkäsit, jaa tämä juttu muillekin!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Viimeisimmät artikkelit

Satuja ja taikaa koulun alkuun lukujärjestyksellä!

Me täällä Pomenian taikamaailmassa halusimme muistaa kaikkia koulutietään aloittelevia ihmisenpoikasia. Satutaiteilija Petronella Grahn teki jokaista koululaista varten hurmaavan hauskan lukujärjestyksen! Voit noutaa oman lukujärjestyksen

error: Content is protected !!