POMENIAN TARINA

Pomenia on kutkuttavan jännittävä tarina pienestä ainutlaatuisesta pojasta, joka eräänä aamuna herää peikkona omasta sängystään keskellä unien satumaata nimeltään Pomenia. Peikko saa kuulla, että häntä odottaa huima seikkailu lentopelkoisen lohikäärmeen kanssa. Kaksikon on pelastettava Pomenia ikuiselta talvelta ja kylmyydeltä, jota Pimeydenvelho Käämä rakastaa ja vaalii. Tarvitaan keijujen keräämää taikapölyä, paljon taikapölyä. Mistään pelottavasta ei Pomeniassa onneksi tarvitse selvitä yksin, sillä niin keijut, koppakuoriaiset kuin pienet ötökätkin pitävät aina yhtä. Pomenialaisten elämässä hyvä ja paha taistelevat, mutta mikään ei ole niin pahaa, että lapsi ei voisi sitä kohdata. Pelkojen voittaminen, rohkeus ja yhteistyö auttavat Pomeniassa saavuttamaan uusia yllättäviä taitoja, joita voi vain hämmästellä.

Draamallisesti jännittävä tarina opettaa, että tärkeintä on uskaltaa olla oma itsensä, oli sitten Pimeydenvelho Käämä, kauneutta ja hyvyyttä rakastava keiju, lentopelkoinen lohikäärme tai pieni takkutukkainen peikko. Tarinan päättyessä ja peikon herätessä takaisin tavallisen pojan aamuun sitä ajattelee, että ehkä kaikki ei sittenkään ollut vain unta.

Satutaiteilija Petronella Grahnin luoma satumaailma on ollut olemassa kauan hienopiirteisinä satukuvina ja monina tarinoina. Pitkän kehittelytyön ja lapsilta saadun palautteen kautta Grahnin lukuisat satuhahmot ovat muotoutuneet persoonaltaan yksilöllisiksi olennoiksi, joista jokainen löytää omat suosikkinsa. Myös Pomenian yhteisön ryhmädynamiikka on hämmästyttävän pitkälle kehittynyt. Tarinoiden henkilöiden kohtaamat haasteet ovat samoja, joita lapsi kohtaa joka päivä. Omien vahvuuksien löytäminen, muiden erilaisuuden kunnioittaminen ja yhdessä toimiminen ovat tärkeitä taitoja iästä riippumatta.

Pomenian maailma kertoo hyvyydestä, ystävällisyydestä, seikkailusta, rohkeudesta ja taikuudesta. Nämä kaikki ovat arvoja joita me arvostamme ja vaalimme. Arvoja, jotka vaikuttavat meihin kaikkiin ympäri maailman. Unien Satumaa on yhteinen, kuten taikamaailman kuuluukin olla, siksi se on salliva ja monihaaraiseksi kasvanut luovuuden ryöpsähdys. Petronella on sanonut Tervetuloa, sillä niin Pomeniaan saapuvalle sanotaan ja Pomeniassa saa leikkiä monella tavalla. Pomenia on rikkaasti kukkiva, tuoksuva ja värikäs puutarha.

”Anna lapselle mielihuvittelun ja leikin lahja, joilla leijua läpi koko elämä”-Petronella Grahn