Uutta Unien satumaa Pomeniasta; Mindfulness-lautapeli koko perheelle

Iloisia uutisia Pomeniasta!

Satumainen Mindfulness-lautapeli  on nyt saatavilla verkkokaupastamme. Mindfulness-lautapeli on  mukaansatempaava satuseikkailu ja suunniteltu koko perheen yhteiseksi peliksi!
Lautapeli on tunnetaitoja, läsnäoloa, rentoutumista ja sisältää 100 tehtävää.

Pelin on suunnitellut Hanna Vesalainen, joka ohjaa mindfulness- ja asahi-kursseja lapsille ja aikuisille.
Lautapelin visuaalisuudesta ja grafiikasta vastaa Satutaiteilija Petronella Grahn. Peli on toteutettu Petronellan luomaan mielikuvitukselliseen sadunmaailmaan Pomeniaan.
Parhaat asiat syntyvät innostuneesta yhteistyöstä. Satutaiteilija Petronella Grahn on työskennellyt vuodesta 1997 lähtien monipuolisesti tuodakseen taikaa ja satua arkeen. Hän on kertonut Pomenian tarinoita kuudelle lapselleen jo yli 16 vuoden ajan. Lautapelin hahmot ja kuvamaailma tulevat suoraan Unien Satumaasta. Pomeniassa jokainen saa olla aivan omanlaisensa taikaolento.

Peli tarjoaa Liikettä, leikkiä ja yhdessäoloa!

Lasten kanssa toimiessa on hyödyllistä, että viesti menee perille parhaiten sadun, leikin ja toiminnan kautta. Sitä kaikkea – tunteita, leikkiä, liikettä ja rauhoittumista on juuri julkaistu pelimme Pomenia – mindfulness-lautapeli koko perheelle. Peli sopii erinomaisesti myös ammattikäyttöön. Ikäsuositus 4-5 vuotiaasta alkaen 100 vuotiaille saakka.

Lasten mindfulness on leikkiä, liikettä ja pieniä keskittymisen hetkiä. Innostuksen ja tekemisen lisäksi tarvitaan lepoa ja rauhoittumista sopivassa suhteessa. Mindfulness on myös kehotietoisuuden lisäämistä: Kun keskitymme kehoon, emme ole tunteiden ja ajatusten vietävissä. Peli tuo myös aiheen sanastoa tutuksi: näin tunteista, kehontuntemuksista ja rauhoittumisesta voi puhua lapselle.

Pelin juoni: ”Unien satumaa Pomenian tasapaino on järkkynyt. Pimeyden velho Käämä Kemppinen on noitunut Pomenian asukkaiden tunteet kiviksi. Ilman tunteita Pomenia haalistuu ja kuihtuu. Etsi kadoksissa olevat tunnekivet ja palauta tasapaino Pomeniaan. ”

Kaksi peliä yhdessä! Asioilla on aina kaksi puolta, myös Pomenia näyttää erilaiselta päivällä ja yöllä. Pomenia-pelilauta on käännettävä ja sisältää kaksi peliä. Voit valita sopivan pelin lapsen iän ja käytettävän ajan mukaan.

Tunnetaitoja ja toimintaa! Pelissä opetellaan tunnistamaan missä ja miten tunteet tuntuvat. Tehtäväkorteissa on 100 tehtävää, joissa opetellaan tunnetaitoja hauskuutta ja leikkiä unohtamatta. Liike-tehtävissä on mukana joogan liikkeitä, jotka sopivat kaiken ikäisille.

Lasten mindfulness on leikkiä, liikettä ja pieniä keskittymisen hetkiä. Innostuksen ja tekemisen lisäksi tarvitaan lepoa ja rauhoittumista sopivassa suhteessa. Mindfulness on myös kehotietoisuuden lisäämistä: Kun keskitymme kehoon, emme ole tunteiden ja ajatusten vietävissä. Peli tuo myös aiheen sanastoa tutuksi: näin tunteista, kehontuntemuksista ja rauhoittumisesta voi puhua lapselle.

Helsinkiläisen Päiväkoti Poijun lapset ja henkilökunta testasivat peliä kahden viikon ajan. Testiryhmässä oli 15 lasta, iältään 4-6 v, sekä päivähoidon ammattilaisia. Palaute oli positiivista. Henkilökunta iloitsi saadessaan kauan kaipaamansa työkalun, jonka avulla on helppo käsitellä lasten kanssa erilaisia tunteita leikin varjolla. Kysymyskortit herättivät mielenkiintoisia ja uusia pohdintoja ja tehtäväkorttien joogaan perustuvat jumppaliikkeet olivat lapsille mieluisia. Peli sopii erinomaisesti ammattikäyttöön myös kouluihin ja toimintaterapeuteille.

Osta omaksi!

2 ajatusta kirjoituksesta “Uutta Unien satumaa Pomeniasta; Mindfulness-lautapeli koko perheelle

 1. Pomenia kirjoittaa:

  ”Kuvat on kivoja! Ja on kiva pelata yhdessä.” -poika 3v.

  Pelissä on kauniit värit ja laudan taiteltavuus plussaa.

  Usein nopat ja nappulat tuppaavat menemään hukkaan, nätti samettipussukka yllätti siis positiivisesti pienosien säilyksessä. Sen juhlavan tuntuinen materiaali sopii myös satumaisen pelin henkeen.

  Kortit ovat kätevän kokoisia ja niiden tunnepuolta pystyy hyödyntämään irrallisenakin osana arjen tilanteissa, joissa voi harjoitella erilaisten tunteiden tunnistamista, sanoittamista ja ymmärtämistä lapsen kanssa.

  – Matleena- Lapsi- ja perhetyönohjaaja / Pomenian asiakas

 2. Pomenia kirjoittaa:

  ”Ihan ok. Kiva, kun siinä on tehtäviä ja erilaisia paikkoja pelilaudalla. Kiva pelata muiden kanssa. 0-5 asteikolla 4,5. Ensin vaikutti lapselliselta kuvan perusteella, mutta olikin tosi hyvä”: näin kommentoi 9-vuotias poika. Hän osasi avata pelin, lukea säännöt ja valmistella pelin pikkusiskolle (7v.) ja olivat jo koulupäivän jälkeen sitä pelanneet kahdestaan. Peli oli sujunut hyvin silloinkin, eli lapsikin omaksuu säännöt ja pelinkulun helposti! Ja mikä sen mukavampaa arjen kiireissä, viiden lapsen äidin näkökulmasta, kun lapset ryhtyvät yhteistyössä ja innostuneina pelaamaan.

  Ulkoasu: Aikuisen silmään peli on miellyttävän satumainen, luontokuvitus ja satuaiheet pelilaudalla tuovat oman tarinallisen maailmansa lähelle. Lapset myös pitivät pelin ulkoasusta ja useaan kertaan täytyi lukea pelilaudalla olevia erilaisia ’maailmoja’ että mitä jännää niissä kohdissa olikaan 🙂

  Pelin kulku ja säännöt: Pelin säännöt ovat yksinkertaiset ja helposti opittavissa myös lasten itsenäiseen pelaamiseen. On hyvä, että pelilaudalla voi kiertää polkuja mihin tahansa suuntaan ja pysähtyä myös matkan varrella käännettäviin taikapussinappuloihin niin lapsi jaksaa paremmin keskittyä pelaamiseen ja odottaminen vähenee. Pelin tehtävät ovat lapselle sopivia, parhaiten tuntuisi onnistuvan 4-8vuotiaalle pelaaminen. Tosin kyllä teini-ikäinen isosiskokin pelasi mukana 🙂 Peliin keskittyy ja tehtävät ovat mielenkiintoisia.

  Tehtävät: Tehtäväpussista voi tulla tehtäviä, joita ei ole tullut aikaisemmin lasten kanssa tehtyä (esim. etsi huoneesta kolme hajua tai mieti missä kohtaa kehossa riemu tuntuu). Liikunnalliset tehtävät ovat helppoja, mutta innostavia (esim. heiluta polviasi kuin lentoon lähtevä perhonen). Lapset innostuvat tekemään tehtäviä ja myös aikuinen nauttii lasten ilosta ja näihin tehtäviin on aikuisenkin helppo tulla mukaan vaikka kyseessä olisi isovanhempi tai lastenhoitajatyttö. Tehtävät antavat myös aiheita keskusteluihin reiluudesta ja erilaisista tunnetiloista, jopa ”hengitä rauhallisesti kolme kertaa” sai lapset innostumaan ja miettimään, miltä hengittäminen tuntuu. Lisäksi peliin voi helposti itsekin keksiä tehtäviä, etenkin jos pelaamassa olisi pelkkiä koululaisia. Luulen, että he keksisivät vuorotellen tehtäväpussin tehtäviin hyvin monenlaisia liikkeitä

  Kokonaisuus: Pelin satumaisuus, taianomaiset hahmot ja taikamaailmat tuovat hohtoa peliin. Omasta kortista tai pelilaudan eri maailmoista voi pelin lomassa keskustella ja tarinoida lasten kanssa. Peliä olisi helppo jatkaa illalla iltasadussa, kertomalla lapselle ajatusten virtana Sinisestä metsästä tai Taikalinnasta. On myös erittäin hyvä idea, että pelissä on kaksi erilaista maailmaa, päivä ja yö -pelit laudan eri puolilla! Ihmettelenpä vaan, miten tätä ei ole aiemmin keksitty muihinkin lautapeleihin! Peli on myös niin helppo, että sitä voisi hyvin pelata erilaisissa lasten kerhoissa ja lasten tapahtumissa, ilman että aikaa menee sääntöihin tutustumiseen ja pelin aikana lasten keskittymisen ylläpitämiseen.

  Meillä Pomenia-peli on jäänyt olohuoneen nurkkapöydälle. Ja tämä tarkoittaa tässä tapauksessa hyvää, sillä muut pelit raivataan pelikoriin, mutta tätä pelataan usein illalla olohuoneessa, joten sitä ei ole laitettu piiloon

  Johanna Marttinen, viiden lapsen äiti, Perheentalo koordinaattori

Vastaa