Olipa kerran aina ja ikuisesti... ja näin kaikki sai alkunsa

Lapsuuden leikit

Pomenian taikamaailma sai alkunsa satutaiteilija Petronella Grahnin lapsuuden leikeissä. Omassa sadunmaailmassa mahdoton oli mahdollista ja riemu rajatonta. Luovuus rönsyili ja vauhtia riitti! Lapsille sadun maailma on totta.

Ensimmäinen lohikäärmehattu

Pomenian taikamaailma tuli ensimmäistä kertaa näkyväksi, kun satutaiteilija Petronella Grahn ompeli v.1997 ensimmäisen lohikäärmehatun esikoispojalleen.

Lapset ja vanhemmat yhdessä

Jokaisella lapsella on oikeus leikkiin! Pomenian perustaja Petronalla Grahn avasi Vantaalle v.1999 Lasten Perhepuiston, jossa lapset saivat leikkiä villejä ja hurjan satumaisia ulkoleikkejä yhdessä muiden lasten kanssa (majoja, kuraleikkejä, kiipeilyä ja maalauksia). Puistossa vanhemmat tapasivat toisiaan ja jakoivat arjen ilot, surut sekä parhaimmat neuvot. Puistossa myytiin ja testattiin Petronellan ensimmäisiä hassuja hattuja ja satumaisia ompeluksia.

Tinttu.com

Yhtäkkiä  kaikki halusivat lohikäärmehatun! Pupuja, kettuja, keijuja ja peikkoja. Pomenian maailma satuhahmoineen näki päivänvalon lastenvaatemallisto Tinttu.com:n kautta. Petronella teki ensimmäisen verkkokaupansa v.2000 sekä perusti Kukkakedon entiseen  päiväkotiin Tinttu.com lastenvaateompelimon. Fantasiavaatteet toivat seikkailua lasten arkeen ympäri Suomea ja Eurooppaa.

Satumaiset seinämaalaukset

Ovi Pomeniaan alkoi avautua myös suurissa mural-seinämaalauksissa. Ensimmäinen Pomenian taikamaailmamaisema syntyi päiväkoti Vekkuliin Kotkassa v.2001. Tämän jälkeen Petronella taidemaalasi isoja muraaleja ympäri Suomen mm. Mehiläiseen Tikkurilassa, Jorvin lastensairaalan osastoille L1 ja L3 ja Kotkan lastensairaalaan.

Ensimmäinen taidenäyttely

Seiniä ei voinut siirtää muiden katsottavaksi. Niinpä isot seinämaalaukset vaihtuivat kimaltaviksi paperi- ja canvas-tauluiksi, jotka kertoivat kuvin Pomenian maailmasta. 

Ensimmäinen satukirja

Pomenia alkoi kasvaa. Taikamaailmasta kertoneet kuvat alkoivat muuntua satukirjoiksi. Pomenian ensimmäinen Keijun taikapöly -satukirja julkaistiin vuonna 2015. 

Satuhahmot heräävät eloon

Petronella halusi tehdä unelmistaan totta ja kirjoitti yli kahdenkymmenen vuoden aikana kerrotut iltasadut tarinoiksi ja opetteli piirtämään tietokoneella. Vuosien saatossa syntyneet taikapaikat ja satuhahmot alkoivat saada muotonsa.  Pomenian koko sadunmaailma digitalisoitiin ja 2D-hahmot animoitiin. Taikuutta!

Pomenian maailma aukeaa!

Pomenia kukkii ja kasvaa! Pomenian trilogian ensimmäinen osa Taikamaailman suuri seikkailu julkaistiin Suomessa elokuussa 2020. Mielikuvituksellinen ja värikylläinen kuvitus sekä kutkuttavan jännittävä tarina kutsuvat lukijan mukaan seikkailuun. Vauhdikkaan satuseikkailun lisäksi saamme tarjota pomenialaisille myös Satuseikkailu-lautapelin ja Pomenian Satuseikkailukortit. Suomessa kustantajamme on lastenkirjallisuuteen erikoistunut Kumma-kustannus.

Lisää, lisää Pomeniaa!

Lisää Pomenia-ihanuuksia! Lokakuussa 2020 saimme vihdoin tietää, miksi keijut keräävät taikapölyä Pomenian taikamaailmassa. Taikapölyn salaisuus ilmestyi lokakuussa 2020. Samaan aikaan alkoivat kikatuttavan hauskat liikuntaleikit! Pomenian Satujoogakortit auttavat ylläpitämään luontaista liikkuvuutta ja vahvistamaan kehotietoisuutta.

Vuonna 2021 on julkaistu kirjatrilogian toinen ja kolmasosa, pienempi satukirja Sisu sankarina sekä lohikäärme Sisun rohkeuskortit. Lisäksi Pomenia-shop verkkokaupassamme on Petronella Grahnin alkuperäistöistä tehtyjä satukortteja, julisteita, taidemukeja ja satuhattuja, Tinttu-tunikoita vaikka mitä!  Seikkailu jatkuu!

Jos tykkäsit, jaa tämä juttu muillekin!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin