Olipa kerran aina ja ikuisesti... ja näin kaikki sai alkunsa

Lapsuuden leikit

Pomenian taikamaailma sai alkunsa satutaiteilija Petronella Grahnin lapsuuden leikeissä. Omassa sadunmaailmassa mahdoton oli mahdollista ja riemu rajatonta. Luovuus rönsyili ja vauhtia riitti! Lapsille sadun maailma on totta.

1997
Ensimmäinen lohikäärme-hattu

Pomenian taikamaailma tuli ensimmäistä kertaa näkyväksi, kun satutaiteilija Petronella Grahn ompeli ensimmäisen lohikäärmehatun esikoispojalleen.

1999
Lapset ja vanhemmat yhdessä

Jokaisella lapsella on oikeus leikkiin! Pomenian perustaja Petronella Grahn avasi Vantaalle Lasten Perhepuiston, jossa lapset saivat leikkiä villejä ja hurjan satumaisia ulkoleikkejä yhdessä muiden lasten kanssa. Puistossa vanhemmat tapasivat toisiaan ja jakoivat arjen ilot, surut sekä parhaimmat neuvot. Puistossa myytiin ja testattiin ensimmäisiä satumaisia ompeluksia.

2000-2018
Tinttu.com

Yhtäkkiä  kaikki halusivat lohikäärmehatun! Pupuja, kettuja, keijuja ja peikkoja. Pomenian maailma satuhahmoineen näki päivänvalon lastenvaatemallisto Tinttu.com:n kautta. Petronella perusti ensimmäisen verkkokaupansa ja perusti Tinttu.com lastenvaateompelimon. Fantasiavaatteet toivat seikkailua lasten arkeen ympäri Suomea ja Eurooppaa.

2001
Satumaiset seinämaalaukset

Ovi Pomeniaan alkoi avautua myös suurissa mural-seinämaalauksissa. Ensimmäinen Pomenian taikamaailmamaisema syntyi päiväkoti Vekkuliin Kotkassa vuonna 2001. Tämän jälkeen Petronella taidemaalasi isoja muraaleja ympäri Suomen mm. Mehiläiseen Tikkurilassa, Jorvin lastensairaalan osastoille L1 ja L3 ja Kotkan lastensairaalaan.

2013
Ensimmäinen taidenäyttely

Seiniä ei voinut siirtää muiden katsottavaksi. Niinpä isot seinämaalaukset vaihtuivat kimaltaviksi paperi- ja canvas-tauluiksi, jotka kertoivat kuvin Pomenian maailmasta.

2015
Ensimmäinen satukirja

Taikamaailmasta kertoneet kuvat alkoivat muuntua satukirjoiksi. Pomenian ensimmäinen Keijun taikapöly -satukirja julkaistiin.

Kurkkaa Keijun Taikapölykirja ääneen luettuna satuvideona. 

2016-2019
Satuhahmot heräävät eloon

Petronella halusi tehdä unelmistaan totta ja kirjoitti yli kahdenkymmenen vuoden aikana kerrotut iltasadut tarinoiksi ja opetteli piirtämään tietokoneella. Vuosien saatossa syntyneet taikapaikat ja satuhahmot alkoivat saada muotonsa. Pomenian koko sadunmaailma digitalisoitiin ja 2D-hahmot animoitiin. Taikuutta!

2020
Pomenian maailma aukeaa!

Pomenia kukkii ja kasvaa! Pomenian trilogian ensimmäinen osa Taikamaailman suuri seikkailu julkaistiin Suomessa elokuussa 2020. Vauhdikkaan satuseikkailun lisäksi saimme tarjota myös Satuseikkailu-lautapelin ja Pomenian Satuseikkailukortit

Suomessa kustantajamme on lastenkirjallisuuteen erikoistunut Kumma-kustannus.

Lisää, lisää Pomeniaa!

Lisää Pomenia-ihanuuksia! Lokakuussa 2020 saimme vihdoin tietää, miksi keijut keräävät taikapölyä Pomenian taikamaailmassa, kun Taikapölyn salaisuus ilmestyi. Samaan aikaan alkoivat kikatuttavan hauskat liikuntaleikit! Pomenian Satujoogakortit auttavat ylläpitämään luontaista liikkuvuutta ja vahvistamaan kehotietoisuutta.

Vuonna 2021 julkaistiin kirjatrilogian toinen ja kolmas osa, pienempi satukirja Sisu sankarina sekä lohikäärme Sisun rohkeuskortit. Lisäksi Pomenia-shop verkkokaupassamme on Petronella Grahnin alkuperäistöistä tehtyjä satukortteja, julisteita, taidemukeja ja satuhattuja, Tinttu-tunikoita vaikka mitä! 


Uusia yhteistyösopimuksia

-Satukirjojen käännösioikeuksien sopimus Bonnier Rights -kirjallisuusagentuurin kanssa. Pomenian satukirjoja lapsille kautta maailman, hurraa!

-Pomenian vaatemallistot ja kankaat -yhteistyö Ehta by Dream Circuksen kanssa.

         Seikkailu jatkuu! 

Jos tykkäsit, jaa tämä juttu muillekin!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin